iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet bütün tavuk
*1 küçük çorba kasesinden az arpa şehriye
*1, 5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*4 diş sarımsak
*1 küçük boy kuru soğan
*1 küçük boy domates
*2 adet biber
*Nane
*Tuz
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı Bu çorbayı genelde kalan tavuk etini değerlendirmek amacıyla yapıyorum, o yüzden ben 1 tane haşlanmış tavuğun yarısını kullandım, arkadaşlar isteğe göre tavuk göğsüyle veya parça tavuk etleriyle de yapılabilir Çok lezzetli bir çorba, denemek isteyen herkese afiyet olsun
Tavuğumuzu temizleyip iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerede içine kuru soğan, 1 tane sarımsak, domates ve biberlerimizi biraz da tuz atıp haşlıyoruz Haşlanan tavuğumuzu parçalayıp etlerini tel tel olacak şekilde ayırıyoruz Başka bir tencerede yağ ve salçalarımızı kavurduktan sonra sarımsaklarımızı da atıp kavurmaya devam ediyoruz Topaklanmasına izin vermeden unumuzu da atıp kavuruyoruz, kokusu çıktıktan sonra isteğe göre bir miktar nane de atıp karıştırdıktan sonra üzerine sebzeli tavuk suyumuzdan ilave ediyoruz Bir miktarda sıcak su katıp kaynamaya başlayınca şehriyelerimizi atıyoruz 5 dk böyle kaynadıktan sonra tavuk etlerimiz ile tuzunu atıp 1015 dk daha kaynatıyoruz ve çorbamız hazır
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir
*1 adet bütün tavuk
*1 küçük çorba kasesinden az arpa şehriye
*1, 5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*4 diş sarımsak
*1 küçük boy kuru soğan
*1 küçük boy domates
*2 adet biber
*Nane
*Tuz
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı Bu çorbayı genelde kalan tavuk etini değerlendirmek amacıyla yapıyorum, o yüzden ben 1 tane haşlanmış tavuğun yarısını kullandım, arkadaşlar isteğe göre tavuk göğsüyle veya parça tavuk etleriyle de yapılabilir Çok lezzetli bir çorba, denemek isteyen herkese afiyet olsun
Tavuğumuzu temizleyip iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerede içine kuru soğan, 1 tane sarımsak, domates ve biberlerimizi biraz da tuz atıp haşlıyoruz Haşlanan tavuğumuzu parçalayıp etlerini tel tel olacak şekilde ayırıyoruz Başka bir tencerede yağ ve salçalarımızı kavurduktan sonra sarımsaklarımızı da atıp kavurmaya devam ediyoruz Topaklanmasına izin vermeden unumuzu da atıp kavuruyoruz, kokusu çıktıktan sonra isteğe göre bir miktar nane de atıp karıştırdıktan sonra üzerine sebzeli tavuk suyumuzdan ilave ediyoruz Bir miktarda sıcak su katıp kaynamaya başlayınca şehriyelerimizi atıyoruz 5 dk böyle kaynadıktan sonra tavuk etlerimiz ile tuzunu atıp 1015 dk daha kaynatıyoruz ve çorbamız hazır
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir