iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Tavuk Güveci Tarifi Resimli
Malzemeler
300 gr derisiz tavuk göğsü
1 adet (100 gr) kuru soğan
20 adet (150 gr) taze fasulye
1 su bardağı (75 gr) taze bamya
1 adet (100 gr) yeşil kabak
3 adet (300 gr) domates
5 adet (50gr) yeşil sivri biber
56 diş sarımsak
4 yemek kaşığı (20gr) akışkan yağ
1 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Tüm sebzeleri ve soğanı temizleyip yıkayın Domateslerden iki tanesini ve soğanları büyükçe doğrayın Sivri yeşil biberlerin sap ve çekirdeklerini ayırın Biber, fasulye ve kabağı doğrayın Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini güvecin dibine yayınlama Üstüne doğranmış sebzeleri ve ayıklanmış bamyaları yerleştirin Sarımsakları ek edin Kalan domatesleri halka halka doğrayıp üzerine yerleştirin Yağı sebzelerin üzerine dökün Tuz ve sıcak suyu koyup üzerini folyo ile kapatın Önceden ısıtılmış 180200°C fırında takriben 1,5 saat kadar pişirin Sıcak olarak servis edin *
Malzemeler
300 gr derisiz tavuk göğsü
1 adet (100 gr) kuru soğan
20 adet (150 gr) taze fasulye
1 su bardağı (75 gr) taze bamya
1 adet (100 gr) yeşil kabak
3 adet (300 gr) domates
5 adet (50gr) yeşil sivri biber
56 diş sarımsak
4 yemek kaşığı (20gr) akışkan yağ
1 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Tüm sebzeleri ve soğanı temizleyip yıkayın Domateslerden iki tanesini ve soğanları büyükçe doğrayın Sivri yeşil biberlerin sap ve çekirdeklerini ayırın Biber, fasulye ve kabağı doğrayın Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini güvecin dibine yayınlama Üstüne doğranmış sebzeleri ve ayıklanmış bamyaları yerleştirin Sarımsakları ek edin Kalan domatesleri halka halka doğrayıp üzerine yerleştirin Yağı sebzelerin üzerine dökün Tuz ve sıcak suyu koyup üzerini folyo ile kapatın Önceden ısıtılmış 180200°C fırında takriben 1,5 saat kadar pişirin Sıcak olarak servis edin *