iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
4 adet küçük tavuk budu
34 çay bardağı zeytinyağ
2 adet havuç
2 adet dolmalık yeşil biber
4 adet çarliston
3 adet domates
4 adet büyük patates
1 adet patlıcan
4 adet mantar
2 adet kaşık salça
1 adet kaşık tereyağı
2 adet kaşık yoğurt
nane, kekik, kırmızı biber,
kızartmak için ayçiçek yağı
(2 kişilik)
Yapılışı :
Tavukları küçük bir tencerede suyla yumuşayana dek pişirPişince tencereden al,soğuk sudan geçir Zeytinyağ,yoğurt,nane,kekik,kırmızı biberi iyice karıştır Tavukları bu karışıma bulayıp 12 saat buzdolabında beklet Bu arada havuçları uzunlamasına 4'e sonrada ortadan 2'ye bölDolmalık biberleri temizleyip uzunlamasına 4'e bölÇarlistonları yıka Domatesleri yıka,4'e bölMantarları yıkayıp saplarını koparPatatesleri yıka,soy,doğra ve ayçiçek yağında kızart Patlıcanları da şeritli şekilde soy, patatesleri kızarttığın yağda kızart
Tavuğu, havucu, dolmalık biberi, çarlistonu ve domatesleri elektrikli ızgarada kızart Tavukları derin bir fırın kabına al, kenarlarına geri kalan sebzeleri, en üste de patatesleri ve patlıcanları yerleştirip 75 derece sıcaklıktaki fırına koy Tavada tereyağını erit, salçayı hazırla Tuzunu ve nanesini ekleyip fırındaki tavuğun üstüne dök 10 dakika fırında bekletip sıcak servis yap
4 adet küçük tavuk budu
34 çay bardağı zeytinyağ
2 adet havuç
2 adet dolmalık yeşil biber
4 adet çarliston
3 adet domates
4 adet büyük patates
1 adet patlıcan
4 adet mantar
2 adet kaşık salça
1 adet kaşık tereyağı
2 adet kaşık yoğurt
nane, kekik, kırmızı biber,
kızartmak için ayçiçek yağı
(2 kişilik)
Yapılışı :
Tavukları küçük bir tencerede suyla yumuşayana dek pişirPişince tencereden al,soğuk sudan geçir Zeytinyağ,yoğurt,nane,kekik,kırmızı biberi iyice karıştır Tavukları bu karışıma bulayıp 12 saat buzdolabında beklet Bu arada havuçları uzunlamasına 4'e sonrada ortadan 2'ye bölDolmalık biberleri temizleyip uzunlamasına 4'e bölÇarlistonları yıka Domatesleri yıka,4'e bölMantarları yıkayıp saplarını koparPatatesleri yıka,soy,doğra ve ayçiçek yağında kızart Patlıcanları da şeritli şekilde soy, patatesleri kızarttığın yağda kızart
Tavuğu, havucu, dolmalık biberi, çarlistonu ve domatesleri elektrikli ızgarada kızart Tavukları derin bir fırın kabına al, kenarlarına geri kalan sebzeleri, en üste de patatesleri ve patlıcanları yerleştirip 75 derece sıcaklıktaki fırına koy Tavada tereyağını erit, salçayı hazırla Tuzunu ve nanesini ekleyip fırındaki tavuğun üstüne dök 10 dakika fırında bekletip sıcak servis yap