iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 parça tavuk (Ben kalça but kullandım)
*1 su bardağı pirinç
*1 çay bardağı dolmalık fıstık veya badem
*12 (yarım) kg mantar
*2 adet yeşil biber
*2 adet havuç
*1 servis kaşığı tereyağ
*1 su bardağı bezelye
*12 (yarım) demet maydanoz
*Tuz, karabiber
*Tavuk suyu
Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı
Önce tavuğu haşlayıp didikleyelim Tavuğun suyunu dökmeyin pilavı o su ile pişirelim Havucu biberi küp küp doğrayın Badem veya dolma fıstığını tencereye koyduğumuz tereyağında kızarana kadar kavuralım Üzerine havuç, biber, bezelye ve mantarı ekleyelim ve mantar suyunu çekene kadar yağda kavuralım ve pirinci ekleyelim Pirinç de kavurulduktan sonra 1 5 bardak tavuk suyunu tuzunu ve karabiberini ekleyip pişmeye bırakalım Pişen pilavımızı demlenmeye bırakalımİlk sıcağı çıkınca maydanozu ekleyelim Afiyet olsun
*1 parça tavuk (Ben kalça but kullandım)
*1 su bardağı pirinç
*1 çay bardağı dolmalık fıstık veya badem
*12 (yarım) kg mantar
*2 adet yeşil biber
*2 adet havuç
*1 servis kaşığı tereyağ
*1 su bardağı bezelye
*12 (yarım) demet maydanoz
*Tuz, karabiber
*Tavuk suyu
Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı
Önce tavuğu haşlayıp didikleyelim Tavuğun suyunu dökmeyin pilavı o su ile pişirelim Havucu biberi küp küp doğrayın Badem veya dolma fıstığını tencereye koyduğumuz tereyağında kızarana kadar kavuralım Üzerine havuç, biber, bezelye ve mantarı ekleyelim ve mantar suyunu çekene kadar yağda kavuralım ve pirinci ekleyelim Pirinç de kavurulduktan sonra 1 5 bardak tavuk suyunu tuzunu ve karabiberini ekleyip pişmeye bırakalım Pişen pilavımızı demlenmeye bırakalımİlk sıcağı çıkınca maydanozu ekleyelim Afiyet olsun