iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*7 adet tavuk pirzola
*3 su bardağı pirinç
*1 adet büyük havuc
*1 adet büyük patates
*1 adet patlican
*1 adet soğan
*1 adet dolmalık kırmızı biber
*1 su bardağı rendelenmis domates
*34 diş sarımsak
*Tuz
*(Arzu eden mantarda koyabilir)
Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı Selamünaleyküm Görseliyle tadıyla tam not alan bir pilav Denemenizi tavsiye ederim
Hazırlık aşamasında öncelikle pirinci bir miktar su ve tuzla ıslatalım ki hafif şişsinler
Patates, havuç, patlıcan ve biberimizi küp küp doğrayarak teker teker hafifce kızartalım Daha sonra pilavı yapacağımız tencerenin dibine tavukları yerleştirerek önlü arkalı kendi yağıyla kızartalım ve dibinde bırakarak sarımsakları tavukların arasına dağıtalım Tavukların üzerine hafif kızarttığımız sebzelerimizi yerleştirelim elimizle düzeltelim Üzerine domates rendemizi dökelim Ayrı bir tavada soğan ve pirinci çok az yağla kavuralım Kavrulmuş pirinçlerimizi de tenceremizin en üstüne yerleştirdikten sonra pirinçlerin üzerini bir parmak geçecek kadar su dökelim Tuzunu da serptikten sonra pişmeye bırakalım Pişirirken suyu kaynayana kadar hızlı ateş kaynadıktan sonra kısık ateşle pişirmeye dikkat edelim Suyunu çektikten sonra en az yarım saat dinlendirelim ki tencereden düzgün çıksın Hazır olduktan sonra tencereyi tepsiye ters çevirerek pilavımızın sunumunu tamamlayalım Afiyet olsun
*7 adet tavuk pirzola
*3 su bardağı pirinç
*1 adet büyük havuc
*1 adet büyük patates
*1 adet patlican
*1 adet soğan
*1 adet dolmalık kırmızı biber
*1 su bardağı rendelenmis domates
*34 diş sarımsak
*Tuz
*(Arzu eden mantarda koyabilir)
Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı Selamünaleyküm Görseliyle tadıyla tam not alan bir pilav Denemenizi tavsiye ederim
Hazırlık aşamasında öncelikle pirinci bir miktar su ve tuzla ıslatalım ki hafif şişsinler
Patates, havuç, patlıcan ve biberimizi küp küp doğrayarak teker teker hafifce kızartalım Daha sonra pilavı yapacağımız tencerenin dibine tavukları yerleştirerek önlü arkalı kendi yağıyla kızartalım ve dibinde bırakarak sarımsakları tavukların arasına dağıtalım Tavukların üzerine hafif kızarttığımız sebzelerimizi yerleştirelim elimizle düzeltelim Üzerine domates rendemizi dökelim Ayrı bir tavada soğan ve pirinci çok az yağla kavuralım Kavrulmuş pirinçlerimizi de tenceremizin en üstüne yerleştirdikten sonra pirinçlerin üzerini bir parmak geçecek kadar su dökelim Tuzunu da serptikten sonra pişmeye bırakalım Pişirirken suyu kaynayana kadar hızlı ateş kaynadıktan sonra kısık ateşle pişirmeye dikkat edelim Suyunu çektikten sonra en az yarım saat dinlendirelim ki tencereden düzgün çıksın Hazır olduktan sonra tencereyi tepsiye ters çevirerek pilavımızın sunumunu tamamlayalım Afiyet olsun