iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet yufka
Sosu İçin;
*1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*2 adet yumurta
*3 çay bardağı süt
İç Malzemesi;
*1 adet kuru soğan
*1 su bardağı haşlanmış bezelye
*2 adet rendelenmiş havuç
*3 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates
*Tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Sebzeli Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Soğanı ince kıyıp tereyağı ile birlikte tavaya alıp kavuruyoruz Havucu da katıp biraz daha soteliyoruz Patatesi, bezelyeyi ve baharatları da katıp hep beraber biraz daha kavuruyoruz Sos malzemesini de iyice çırpıyoruz Tepsiyi tereyağı ile yağlıyoruz Yufkaları bölerek tepsiye seriyoruz Aralarına sostan döküyoruz Orta kısmına iç malzemesini koyup tekrar yufkaları seriyoruz Aralarına sostan dökmeyi unutmuyoruz Böregimizi dilimleyip kalan sosuda üzerine eşit bir şekilde döküyoruz Arzuya göre tereyağı parçaları koyuyoruz Ben böreği yağlı seviyorum siz yağ ölçüsünü biraz düşürebilirsiniz Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz Sıcak olarak servis edersek daha lezzetli oluyor
*5 adet yufka
Sosu İçin;
*1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*2 adet yumurta
*3 çay bardağı süt
İç Malzemesi;
*1 adet kuru soğan
*1 su bardağı haşlanmış bezelye
*2 adet rendelenmiş havuç
*3 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates
*Tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Sebzeli Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Soğanı ince kıyıp tereyağı ile birlikte tavaya alıp kavuruyoruz Havucu da katıp biraz daha soteliyoruz Patatesi, bezelyeyi ve baharatları da katıp hep beraber biraz daha kavuruyoruz Sos malzemesini de iyice çırpıyoruz Tepsiyi tereyağı ile yağlıyoruz Yufkaları bölerek tepsiye seriyoruz Aralarına sostan döküyoruz Orta kısmına iç malzemesini koyup tekrar yufkaları seriyoruz Aralarına sostan dökmeyi unutmuyoruz Böregimizi dilimleyip kalan sosuda üzerine eşit bir şekilde döküyoruz Arzuya göre tereyağı parçaları koyuyoruz Ben böreği yağlı seviyorum siz yağ ölçüsünü biraz düşürebilirsiniz Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz Sıcak olarak servis edersek daha lezzetli oluyor