iltasyazilim
FD Üye
Sebzeli Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*Bir paket yufka
İç malzemesi;
*1 bağ pırasa
*5 adet havuç
*2 büyük patates
*2 orta boy soğan
*2 adet kalem biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı yedi baharat
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşı domates salçası
*5 yemek kaşığı zeytin yağı
Sosu için;
*1 kase yoğurt
*2 yumurta akı
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
*2 yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
Sebzeli Yufka Böreği Tarifi Yapılışı Tavaya yağı koyduktan sonra küp küp doğradığımız soğanları kavurup üzerine doğradığımız havucu ekliyoruz Havuç kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız patatesi ekleyip biraz kavurduktan sonra doğradığımız pırasayı ekliyoruz Ortalama hepsini yarım saat kadar pişiriyoruz
Not; su eklemiyoruz kendi suyuyla pişiyor
Yufkanın üzerine sostan sürüp her tarafına yayıp, iç malzemesinden bolca koyup sarılır gül şeklinde katlanarak tepsinin ortasına konur Her bir sardığımız börek etrafına dolanır Kalan sosun içine yumurtanın sarısı eklenip böreğin üzerine sürülür Üzerine susam ve çörek otu atılır 170°’de alt üst fanlı ayarda yarım saat kadar pişirilir Afiyet olsun
*Bir paket yufka
İç malzemesi;
*1 bağ pırasa
*5 adet havuç
*2 büyük patates
*2 orta boy soğan
*2 adet kalem biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı yedi baharat
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşı domates salçası
*5 yemek kaşığı zeytin yağı
Sosu için;
*1 kase yoğurt
*2 yumurta akı
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
*2 yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
Sebzeli Yufka Böreği Tarifi Yapılışı Tavaya yağı koyduktan sonra küp küp doğradığımız soğanları kavurup üzerine doğradığımız havucu ekliyoruz Havuç kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız patatesi ekleyip biraz kavurduktan sonra doğradığımız pırasayı ekliyoruz Ortalama hepsini yarım saat kadar pişiriyoruz
Not; su eklemiyoruz kendi suyuyla pişiyor
Yufkanın üzerine sostan sürüp her tarafına yayıp, iç malzemesinden bolca koyup sarılır gül şeklinde katlanarak tepsinin ortasına konur Her bir sardığımız börek etrafına dolanır Kalan sosun içine yumurtanın sarısı eklenip böreğin üzerine sürülür Üzerine susam ve çörek otu atılır 170°’de alt üst fanlı ayarda yarım saat kadar pişirilir Afiyet olsun