Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Secdedeyken Kaç Kere Allah’u Ekber Demeliyiz?

Secdedeyken Kaç Kere Allah’u Ekber Demeliyiz?
0
136

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Secdedeyken kaç kere Allahu Ekber demeliyiz? Ben secdeye giderken “Allahu Ekber” diyorum daha sonra ikinci defa secdeye giderken “Allahu Ekber” diyorum. Sadece 2 kere diyorum yani secdedeyken. Secdeden kalkınca demiyorum sürekli üst üste oluyor diye kafam karışır diye yanlış mı yapıyorum günah mı?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, İslam Alimleri ibadetlerin en az yapılması gereken şekli ile bize aktarmışlar ki bizlere zorluk olmasın. Dolayısı ile kılmakta olduğumuz namazın kurallarından en ince bir detayı dahi yapmamamız yanlış olacaktır. Bununla birlikte Namazda “Allahu Ekber” demeden hareket etmek yanlıştır. Zira namaz içerisinde yapılan her hareket “Allahu Ekber” denildikten sonra yapılmalıdır.

Dolayısı ile “Allahu Ekber” secdeye gidersiniz ve 3 defa “Subhane Rabbiyel Ala” dedikten sonra tekrar “Allahu Ekber” der ve otuturuz. Sonra tekrar “Allahu Ekber” der ve secdeye gideriz ve 3 kere daha “Subhane Rabbiyel Ala” dedikten sonra “Allahu Ekber” diyerek secdeden doğruluruz ve böylece secdeyi tamamlamış oluruz.

Özetle böyle bir şey yapmanız yanlış olur ve günaha girersiniz. Namazlarınızı nasıl kılacağınız konusunda sitemizde yer alan Beş Vakit Namaz Nasıl Kılınır? başlıklı konudan da istifade edebilirsiniz.

858,496Konular
981,692Mesajlar
29,769Kullanıcılar
GuidingSon üye
Üst Alt