Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sedef İybar'dan glutensz şekerpare tarifi

Sedef İybar'dan glutensz şekerpare tarifi
0
154

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
Yemek yazarı Sedef İybar, Ramazan ayında da Türk mutfağının en sevilen tatlarını takipçileriyle buluşturmaya devam ediyor. İybar, son olarak paylaştığı glutensiz şekerpare tarifiyle beğeni topladı. Çölyak hastalığı, gluten/buğday hassasiyeti gibi sağlık sorunları nedeniyle glutensiz beslenmek durumunda olan veya tercihen glutensiz beslenenler için şekerpareyi yeniden yorumlayan İybar’ın, tarifteki püf noktasıysa glutensiz un oldu.


1649417875-glutensiz---ekerpare--2-.jpg

Glutensiz şekerpare nasıl yapılır?
  • 250 gr. Glutensiz Un
  • 60 gr. Fındık unu (Öğütülmüş çiğ)
  • 60 gr. Pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gr. Oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 yumurta
  • Üstünü süslemek için bir avuç fındık
Yapılışı
Malzemelerin hepsini bir kabın içinde yumuşak hamur haline getirin. 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından aldığınız hamuru ceviz büyüklüğünde mini toplar şeklinde fırın kağıdının üzerine dizin. Üzerine birer adet fındık ekleyin. Yaklaşık 25 adet şekerpare elde edeceksiniz.

Şerbeti için;
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 5 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Not: Yarım su bardağı şeker, 1 su bardağı kaynar su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ile klasik usul şerbet de hazırlayabilirsiniz.

160 derece ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin ve üzerine tercih ettiğiniz şerbeti dökün.
Afiyet olsun!
 
858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt