Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şeffaf plak ortodonti nedir ?

Şeffaf plak ortodonti nedir ?
0
124

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
Gelişen teknoloji ile dişlerde bulunan çarpışıklık, sıkışıklık, boşluklar üzere konum bozukluklarının tedavilerinde kullanılan braket ve teller kullanılmaksızın, şahsa has üretilen şeffaf plaklar ile düzeltmeleri sağlayan dijital ortodonti tatbikidir.

Şeffaf plak ortodonti sisteminde dişlerin mevcut hali dijital ortama aktarılır ve çene ile dişlerin ölçümleri yapılır. Yapılan değerlendirmeler ve ölçümler sonucunda tedavi sonrasında dişlerin istenilen konumlarına simüle bir halde getirilir. Her bir dişin hareket ölçüsüne nazaran ara adımlar oluşturulur ve tedavinin kaç plakta tamamlanacağı hesaplanır. Tedaviye karar vermeden evvel bu simüle manzaralar ve görüntü eşliğinde tedavi süreci ve sonrası hakkında daha detaylı haber sahibi oluyor hastalarımız. Daha sonra da plakların üretim aşamasına geçiyoruz. Üretilen her bir plak günde 20-22 saat 15 gün mühletince kullanılır ve dişler istenilen konuma adım adım hareket ettirilir.

Şeffaf plaklar kolay bir biçimde takılıp çıkarılabilir apareyler olduklarından tedavi mühletince beslenme alışkanlıklarımızda değişikliğe yol açmamaktadır.

Düğün, Nişan ve Mezuniyet üzere değerli günler şeffaf plaklar sayesinde kabus olmaktan kurtuluyor, rahatça fotoğraf çektirebiliyorsunuz.

Diş tabibi Rıdvan Yıldırım

858,499Konular
982,575Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt