iltasyazilim
FD Üye
Şef’in Çorbası (Tek Kelime İle Mükemmel)) Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 ufak çay bardağı tel şehriye
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*5 iri diş sarımsak
*Tuz, pulbiber, nane
Şef’in Çorbası (Tek Kelime İle Mükemmel)) Tarifi Yapılışı Öncelikle bu çorbayı kesinlikle tavsiye ediyorum Biz ilk yaptığım günden bugüne severek tüketiyoruz Bir kap içinde süt, yoğurt ve ezilmiş veya rendelenmiş sarımsaklar karıştırılır Bir tencere içine sıvı yağ ve un konulur kokusu çıkana kadar kavrulur İçerisine 5 su bardağı soğuk su yavaşça eklenir Unun topaklanmaması için ilk başta hızlı karıştırılır Daha sonra süt ,yoğurt karışımı olan kaba tencereden 2 kepçe su alınır güzelce karıştırıp hepsini birden tekrar tencereye alınır Kaynamaya başladığında içine 1 ufak çay bardağı tel şehriye eklenir Yavaş yavaş karıştırırken tuz pul biber ve nane eklenir Pul biber ve nane olmazsa gerçek tadını bulamazsınız bu nedenle pul biber ve nanesini biraz bol koyalım (ben 1er tatlı kaşığı koyuyorum harika oluyor tercih sizin) 5 dakika daha kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirelim 5 dakika sonra altını kapatıp kenarda dinlendirelim 2 saat kadar dinlenirse tüm tatlar birbirine karışacağı için yeterli olacaktır Afiyet olsun
*1 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 ufak çay bardağı tel şehriye
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*5 iri diş sarımsak
*Tuz, pulbiber, nane
Şef’in Çorbası (Tek Kelime İle Mükemmel)) Tarifi Yapılışı Öncelikle bu çorbayı kesinlikle tavsiye ediyorum Biz ilk yaptığım günden bugüne severek tüketiyoruz Bir kap içinde süt, yoğurt ve ezilmiş veya rendelenmiş sarımsaklar karıştırılır Bir tencere içine sıvı yağ ve un konulur kokusu çıkana kadar kavrulur İçerisine 5 su bardağı soğuk su yavaşça eklenir Unun topaklanmaması için ilk başta hızlı karıştırılır Daha sonra süt ,yoğurt karışımı olan kaba tencereden 2 kepçe su alınır güzelce karıştırıp hepsini birden tekrar tencereye alınır Kaynamaya başladığında içine 1 ufak çay bardağı tel şehriye eklenir Yavaş yavaş karıştırırken tuz pul biber ve nane eklenir Pul biber ve nane olmazsa gerçek tadını bulamazsınız bu nedenle pul biber ve nanesini biraz bol koyalım (ben 1er tatlı kaşığı koyuyorum harika oluyor tercih sizin) 5 dakika daha kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirelim 5 dakika sonra altını kapatıp kenarda dinlendirelim 2 saat kadar dinlenirse tüm tatlar birbirine karışacağı için yeterli olacaktır Afiyet olsun