iltasyazilim
FD Üye
Şef’inden Püf Noktalarıyla Makaron Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
100 gr Pudra şekeri 100 gr Toz badem (10 yemek kaşığı) 40 gr Yumurta akı (1, 5 yumurtanın akı kadar) Yarım paket vanilya 100 gr Şeker 3 yemek kaşığı su 40 gr Yumurta akı (1, 5 yumurtanın akı kadar) Toplamda 3 adet yumurta akı kullanılacaktır Kreması için;
100 ml Sıvı krema 160 gr Beyaz çikolata 15 gr Tereyağı (1 dolu tatlı kaşığı) 20 gr Toz badem (2 yemek kaşığı) Şef’inden Püf Noktalarıyla Makaron Yapımı Tarifi Yapılışı
Herkese Merhabalar
Çok iyi bir Makaron tarifi geliyor
Tarif ve Uygulama Saygıdeğer Şef’im Yusuf Coşkun’a aittir
Bende yer yer tarifin içerisinde bulunma fırsatı yakaladım Ve sizler için olabildiğine bol fotoğraf ve ayrıntı aldım
Kendisine burdan teşekkürlerimi iletiyorum Selam olsun Hocam
Hemen başlayalım;
İlk olarak Kremamızı hazırlıyoruz Kremamızı ısıya dayanıklı bir kaba döküp, ocağı açıyoruz Kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutuyoruz Dikkat edin kaynamamalı Daha sonra sırasıyla tereyağı ve çikolatayı ekleyerek; sürekli karıştırmak şartıyla içerisinde eritiyoruz Oda ısısına geldiğinde buzdolabına kaldırıp, ara ara karıştırmayı ihmal etmiyoruz
Aynı kremayı bitter veya sütlü çikolata ile de yapabilirsiniz
Makaron için; pudra şekeri, vanilya ve toz badem robot yardımıyla çekilir İyice çekilsinler Robotta incelttiğimiz badem karışımı yumurta beyazıyla birleştirilir (1, 5 adet)
Ayrı bir kapta; kalan 1, 5 adet yumurta akımız dökülür Mixerle köpük olana dek çırpılır Küçük bir cezvede su ve şeker kaynatılırkaynadıktan 23 dakika sonra ocaktan alınarak; hali hazırda çırpmaya devam ettiğimiz yumurta aklarına yavaş yavaş ilave edilir Bu süreçte de çırpma işlemi devam etmelidir
Çırpılmış yumurta beyazı ve bademli karışımımız birleştirilir ve sıkma poşetine alınır Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklarla su şişesi kapağı boyutunda sıkılır Zaten kendi hafif yayılacaktır Makaronlarımız birkaç kez tepsiyle sert bir zemine vurulur ve üstü kabuk tutana kadar 10 dakika kadar bekletilir
Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 10 dakika kadar pişirilir Süre kontrollü 15 dakikaya kadar çıkabilir Fırın farklılıkları göz önünde bulundurulmalıdır
Pişen makaronlar soğuyana kadar dinlendirilir Bu süreçte; alt üst çevirerek yerlerini değiştirmekte fayda vardır
Önceden hazırladığımız kremamız, sıkma torbasına alınarak; makaronların tek yüzüne ortadan sıkılır Diğer makaron yüzüyle birleştirilerek; formu verilir Bu şekilde buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra;
Muhteşem makaronlar servise hazırdır
Afiyet olsun
100 gr Pudra şekeri 100 gr Toz badem (10 yemek kaşığı) 40 gr Yumurta akı (1, 5 yumurtanın akı kadar) Yarım paket vanilya 100 gr Şeker 3 yemek kaşığı su 40 gr Yumurta akı (1, 5 yumurtanın akı kadar) Toplamda 3 adet yumurta akı kullanılacaktır Kreması için;
100 ml Sıvı krema 160 gr Beyaz çikolata 15 gr Tereyağı (1 dolu tatlı kaşığı) 20 gr Toz badem (2 yemek kaşığı) Şef’inden Püf Noktalarıyla Makaron Yapımı Tarifi Yapılışı
Herkese Merhabalar
Çok iyi bir Makaron tarifi geliyor
Tarif ve Uygulama Saygıdeğer Şef’im Yusuf Coşkun’a aittir
Bende yer yer tarifin içerisinde bulunma fırsatı yakaladım Ve sizler için olabildiğine bol fotoğraf ve ayrıntı aldım
Kendisine burdan teşekkürlerimi iletiyorum Selam olsun Hocam
Hemen başlayalım;
İlk olarak Kremamızı hazırlıyoruz Kremamızı ısıya dayanıklı bir kaba döküp, ocağı açıyoruz Kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutuyoruz Dikkat edin kaynamamalı Daha sonra sırasıyla tereyağı ve çikolatayı ekleyerek; sürekli karıştırmak şartıyla içerisinde eritiyoruz Oda ısısına geldiğinde buzdolabına kaldırıp, ara ara karıştırmayı ihmal etmiyoruz
Aynı kremayı bitter veya sütlü çikolata ile de yapabilirsiniz
Makaron için; pudra şekeri, vanilya ve toz badem robot yardımıyla çekilir İyice çekilsinler Robotta incelttiğimiz badem karışımı yumurta beyazıyla birleştirilir (1, 5 adet)
Ayrı bir kapta; kalan 1, 5 adet yumurta akımız dökülür Mixerle köpük olana dek çırpılır Küçük bir cezvede su ve şeker kaynatılırkaynadıktan 23 dakika sonra ocaktan alınarak; hali hazırda çırpmaya devam ettiğimiz yumurta aklarına yavaş yavaş ilave edilir Bu süreçte de çırpma işlemi devam etmelidir
Çırpılmış yumurta beyazı ve bademli karışımımız birleştirilir ve sıkma poşetine alınır Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklarla su şişesi kapağı boyutunda sıkılır Zaten kendi hafif yayılacaktır Makaronlarımız birkaç kez tepsiyle sert bir zemine vurulur ve üstü kabuk tutana kadar 10 dakika kadar bekletilir
Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 10 dakika kadar pişirilir Süre kontrollü 15 dakikaya kadar çıkabilir Fırın farklılıkları göz önünde bulundurulmalıdır
Pişen makaronlar soğuyana kadar dinlendirilir Bu süreçte; alt üst çevirerek yerlerini değiştirmekte fayda vardır
Önceden hazırladığımız kremamız, sıkma torbasına alınarak; makaronların tek yüzüne ortadan sıkılır Diğer makaron yüzüyle birleştirilerek; formu verilir Bu şekilde buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra;
Muhteşem makaronlar servise hazırdır
Afiyet olsun