iltasyazilim
FD Üye
Şeftali Çanağında Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
*3 iri orta yumuşaklıkta şeftali
*6 çorba kaşığı toz şeker
*Sade Maraş dondurması (tercihe göre değişebilir)
Şeftali Çanağında Dondurma Tarifi Yapılışı İri, sert olmayan, yarma şeftaliler ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır Kabuklarıyla birlikte tencereye dizilir Her bir şeftalinin üzerine birer çorba kaşığı toz şeker koyulur Tencereye 1 çay bardağı su ilave edilir, ocağa konur Kaynayıncaya kadar yüksek, kaynamaya başlayınca yarım ateşte 25 dk pişirilir*Şeftaliler ne tam yumuşayacak ne diri kalacak Bu bende 25 dk da oldu Siz kendi şeftali ve ocak alevinize göre ayarlayın Şeftaliler kevgirle süzdürülüp servis kabına alınır Yenileceği zaman şeftalilerin üzerine dondurma koyup servis edilir
*3 iri orta yumuşaklıkta şeftali
*6 çorba kaşığı toz şeker
*Sade Maraş dondurması (tercihe göre değişebilir)
Şeftali Çanağında Dondurma Tarifi Yapılışı İri, sert olmayan, yarma şeftaliler ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır Kabuklarıyla birlikte tencereye dizilir Her bir şeftalinin üzerine birer çorba kaşığı toz şeker koyulur Tencereye 1 çay bardağı su ilave edilir, ocağa konur Kaynayıncaya kadar yüksek, kaynamaya başlayınca yarım ateşte 25 dk pişirilir*Şeftaliler ne tam yumuşayacak ne diri kalacak Bu bende 25 dk da oldu Siz kendi şeftali ve ocak alevinize göre ayarlayın Şeftaliler kevgirle süzdürülüp servis kabına alınır Yenileceği zaman şeftalilerin üzerine dondurma koyup servis edilir