iltasyazilim
FD Üye
Şeftali Kabuklarından Orjinal Meyve Suyu Tarifi İçin Malzemeler
*En az on beş kilo şeftalinin kabukları (kabuklar ziyan olmayacağını düşünerek biraz kalın da soyabilirsiniz)
*34 su bardağı şeker( siz çoğaltıp azaltabilirsiniz su miktarına göre)
*67 bardak konsantresi için su (tadına göre su miktarını da azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Şeftali Kabuklarından Orjinal Meyve Suyu Tarifi Yapılışı Selamlar herkese yaz ayında reçellik yada kompostoluk aldığımız kasa dolusu şeftalilerin kabuklarını soyarken bir taraftanda kabuklarını ağzıma atıp yerken ( ki çok lezzetli geliyor alamıyorum kendimi) birden bir ışık yandı aklımda neden olmasın ki diye başladım kabukların hepsini toplayıp bir tencereye aldım, 3 bardak toz şeker ve bir tatlı kaşığı dolusu limon tuzu ilave edip rengi çıkması için orta ateşte bir 10 dk kavurup üç bardak su ilave edip kaynanasını bekledim Bir on dk kaynatın Sonra ılık olunca blenderdan geçirin İnanın aslında şeftalinin en güzel lezzeti kabuk kısmındaymış hemde güzel renk verdi blenderdan geçirirken su ve şeker de ilave edebilirsiniz Ve damak zevkinize göre kıvamı su ve şeker ile ayarlandıktan sonra kevgir yada makarna süzgeçten geçirilir daha pürüzsüz kıvam isterseniz normal süzgeçten de süzün sonra benim gibi yarım litrelik (500 ml) su şişelerini doldurup buzluğa kaldırabilirsiniz öyle işe yarıyor ki o meyve suyundan kaç kez bardak magnolia ve şeftali pelteli muhallebi ve arada meyve suyu olarak da tükettik Sayısını hatırlamıyorum ancak hatırladığım her kullandığımda değerlendirilen bu hoş meyve suyundan mutluluk duydum işte kış ayı boyunca çöpe gitmeyip sofralara lezzet ve görüntü katacak bir değerlendirme Bir sefer meyve suyu olarak tüketen arkadaşlarım sordular hangi marka bu çok orjinal lezzeti var bizde alalım Kabuklardan deyince inanamadılar Şimdiden deneyeceklere afiyet şifa olsun hoşçakalın ? not alttaki resimler bir kısmı pek fırsat olmadığından daha önceki hazırladığım tatlıların resimleyemedim ancak elimde kalanları paylaştım)
*
*En az on beş kilo şeftalinin kabukları (kabuklar ziyan olmayacağını düşünerek biraz kalın da soyabilirsiniz)
*34 su bardağı şeker( siz çoğaltıp azaltabilirsiniz su miktarına göre)
*67 bardak konsantresi için su (tadına göre su miktarını da azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Şeftali Kabuklarından Orjinal Meyve Suyu Tarifi Yapılışı Selamlar herkese yaz ayında reçellik yada kompostoluk aldığımız kasa dolusu şeftalilerin kabuklarını soyarken bir taraftanda kabuklarını ağzıma atıp yerken ( ki çok lezzetli geliyor alamıyorum kendimi) birden bir ışık yandı aklımda neden olmasın ki diye başladım kabukların hepsini toplayıp bir tencereye aldım, 3 bardak toz şeker ve bir tatlı kaşığı dolusu limon tuzu ilave edip rengi çıkması için orta ateşte bir 10 dk kavurup üç bardak su ilave edip kaynanasını bekledim Bir on dk kaynatın Sonra ılık olunca blenderdan geçirin İnanın aslında şeftalinin en güzel lezzeti kabuk kısmındaymış hemde güzel renk verdi blenderdan geçirirken su ve şeker de ilave edebilirsiniz Ve damak zevkinize göre kıvamı su ve şeker ile ayarlandıktan sonra kevgir yada makarna süzgeçten geçirilir daha pürüzsüz kıvam isterseniz normal süzgeçten de süzün sonra benim gibi yarım litrelik (500 ml) su şişelerini doldurup buzluğa kaldırabilirsiniz öyle işe yarıyor ki o meyve suyundan kaç kez bardak magnolia ve şeftali pelteli muhallebi ve arada meyve suyu olarak da tükettik Sayısını hatırlamıyorum ancak hatırladığım her kullandığımda değerlendirilen bu hoş meyve suyundan mutluluk duydum işte kış ayı boyunca çöpe gitmeyip sofralara lezzet ve görüntü katacak bir değerlendirme Bir sefer meyve suyu olarak tüketen arkadaşlarım sordular hangi marka bu çok orjinal lezzeti var bizde alalım Kabuklardan deyince inanamadılar Şimdiden deneyeceklere afiyet şifa olsun hoşçakalın ? not alttaki resimler bir kısmı pek fırsat olmadığından daha önceki hazırladığım tatlıların resimleyemedim ancak elimde kalanları paylaştım)
*