iltasyazilim
FD Üye
Şeftali Konservesi Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo şeftali
*2 çay bardağı şeker
*56 damla limon suyu
*1 yemek kaşığı sirke
*Su
Şeftali Konservesi Yapımı Tarifi Yapılışı Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyelim
Geniş bır kaba soğuk su koyup içine sirkeyi koyalım şeftalileri bu suya ekleyelim
10 dk bekletelim
Bu işlemi meyveler kararmasın diye yapıyoruz
Beklettiğimiz şeftalileri tencereye alıp üzerlerini 4 parmak geçecek kadar su ve şekeri ekleyelim
Orta ateşte kaynamaya bırakalım 5 dk kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynamaya bırakalım
Kullanacağımız kavanoz kapaklarını ayrı bir tencereye koyup en az 10 dk kaynatalım( altını kapatmıyoruz)
Kaynamakta olan şeftalileri suyu ile birlikte önceden temizleyip kurutup hazırladığımız kavanoza dolduralım
Yine kaynamakta olan kavanoz kapaklarından birini maşa yardımıyla alıp hemen kavanozu kapatalım
Ters çevirip temiz bir havlunun üzerine bırakalım
Şeftali bitene kadar aynı işlemleri yapalım
Ters çevirip koyduğumuz havlu üzerinde 24 saat bekletelim
Kavanozların mutlaka temiz kapakların yeni olması gerekli
Afiyet olsun
*2 kilo şeftali
*2 çay bardağı şeker
*56 damla limon suyu
*1 yemek kaşığı sirke
*Su
Şeftali Konservesi Yapımı Tarifi Yapılışı Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyelim
Geniş bır kaba soğuk su koyup içine sirkeyi koyalım şeftalileri bu suya ekleyelim
10 dk bekletelim
Bu işlemi meyveler kararmasın diye yapıyoruz
Beklettiğimiz şeftalileri tencereye alıp üzerlerini 4 parmak geçecek kadar su ve şekeri ekleyelim
Orta ateşte kaynamaya bırakalım 5 dk kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynamaya bırakalım
Kullanacağımız kavanoz kapaklarını ayrı bir tencereye koyup en az 10 dk kaynatalım( altını kapatmıyoruz)
Kaynamakta olan şeftalileri suyu ile birlikte önceden temizleyip kurutup hazırladığımız kavanoza dolduralım
Yine kaynamakta olan kavanoz kapaklarından birini maşa yardımıyla alıp hemen kavanozu kapatalım
Ters çevirip temiz bir havlunun üzerine bırakalım
Şeftali bitene kadar aynı işlemleri yapalım
Ters çevirip koyduğumuz havlu üzerinde 24 saat bekletelim
Kavanozların mutlaka temiz kapakların yeni olması gerekli
Afiyet olsun