iltasyazilim
FD Üye
Şeftali Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg şeftali
*1 su bardağı şeker
*1 litre su
*2 adet büyük kavanoz
*Kavanoz kapağı
Şeftali Konservesi Tarifi Yapılışı Şeftali konservesi için Şeftalilerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde doğrayın Uygun bir kapta 1 litre soğuk su ile 1 su bardağı şekeri karıştırın, şeker erisin Kavanozları ve kapakları yıkadıktan sonra sıcak suyun içine alıp çevirin ısınsınlar Şeftalileri kavanozlara pay edin
Üzerlerine şekerli suyu dökün bıçak ile kenarlarından içe doğru çekerek hava kabarcıklarını alın hava kalmasın
Kavanozların kenarlarını peçete ile silip kapakları sıkı bir şekilde kapatın
Uygun bir tencereye kavanozları alın, üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ekleyin Kaynamaya başladıktan sonra dakika tutup yarım saat kaynatın
Ocaktan aldıktan sonra kavanozların kapağını tekrar sıkıp ters çevirip soğumaya bırakın
Serin yerde muhafaza edip 1 seneye kadar bekletip tüketebilirsiniz konserveleri
Afiyet olsun*
*2 kg şeftali
*1 su bardağı şeker
*1 litre su
*2 adet büyük kavanoz
*Kavanoz kapağı
Şeftali Konservesi Tarifi Yapılışı Şeftali konservesi için Şeftalilerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde doğrayın Uygun bir kapta 1 litre soğuk su ile 1 su bardağı şekeri karıştırın, şeker erisin Kavanozları ve kapakları yıkadıktan sonra sıcak suyun içine alıp çevirin ısınsınlar Şeftalileri kavanozlara pay edin
Üzerlerine şekerli suyu dökün bıçak ile kenarlarından içe doğru çekerek hava kabarcıklarını alın hava kalmasın
Kavanozların kenarlarını peçete ile silip kapakları sıkı bir şekilde kapatın
Uygun bir tencereye kavanozları alın, üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ekleyin Kaynamaya başladıktan sonra dakika tutup yarım saat kaynatın
Ocaktan aldıktan sonra kavanozların kapağını tekrar sıkıp ters çevirip soğumaya bırakın
Serin yerde muhafaza edip 1 seneye kadar bekletip tüketebilirsiniz konserveleri
Afiyet olsun*