Gulgiller familyasından olan şeftali yaz mevsiminin en cok tuketilen bol sulu ve tatlı meyvesidir Anavatanının Cin olduğu sanılmaktadır
Dunyaya Cin'den yayıldığı duşunulen şeftali uzun yaşam ve olumsuzluk sembolu olarak Cin sanatında comlek ve porselen dekorasyonlarında kullanılmıştır
En iyi sıcak iklimlerde yetişen şeftali Avrupa 'ya İran'dan İspanyollar tarafından getirtilmiştir
Ağız kokusunu alır
Bobrek taşlarını eritir
Bağırsak kurtlarını oldurur ve olgunu yumuşaklık yapar
Kanı zehirlerden temizler
Gut hastalığına karşı etkili bir ilactır
Cicekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını duşurur
Bol miktarda idrar sokturur
Meyvesi hazmı kolaylaştırırİdrar yollarını temizler
Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir
Safra kesesi ve bobrekler icin faydalıdır
İshal onleyicidir
Şeftali ciceğini kuru yada tazesini 1 litre kaynayan suya 10 gr atın 10 dakika bekletincay gibi icilirse bağırsaklara yumuşaklık verir oksuruğu hafifletir
Şeftali alırken ozellikle hoş kokulu olmasına dikkat edin Eğer olgun şeftali alacaksanız hemen tuketin Olgunlaşmamış şeftalileri evde oda sıcaklığında bir kese kağıdı icinde 23 bekletirseniz olgunlaşmalarını sağlarsınız Şeftalinin olgunlaştığını dokunduğunuzda yumuşamasından ve hoş kokusundan anlayabilirsiniz
100 gram Şeftalinin Besin Değeri
A vitamini 880 IU
B vitamini 02 mg
Riboflavin 005 mg
Niasin 0,9 mg
Vitamin C 8 mg
Kalsiyum 8 mg
Demir 06 mg
Fosfor 22 mg
Potasyum 310 mg
Yağ 0,1 gram
Karbonhidratlar 12 gram
Protein 0,5 gram
Lif 0,6 gram
Şekerler 9 gram
Kalori 46
Dunyaya Cin'den yayıldığı duşunulen şeftali uzun yaşam ve olumsuzluk sembolu olarak Cin sanatında comlek ve porselen dekorasyonlarında kullanılmıştır
En iyi sıcak iklimlerde yetişen şeftali Avrupa 'ya İran'dan İspanyollar tarafından getirtilmiştir
Ağız kokusunu alır
Bobrek taşlarını eritir
Bağırsak kurtlarını oldurur ve olgunu yumuşaklık yapar
Kanı zehirlerden temizler
Gut hastalığına karşı etkili bir ilactır
Cicekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını duşurur
Bol miktarda idrar sokturur
Meyvesi hazmı kolaylaştırırİdrar yollarını temizler
Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir
Safra kesesi ve bobrekler icin faydalıdır
İshal onleyicidir
Şeftali ciceğini kuru yada tazesini 1 litre kaynayan suya 10 gr atın 10 dakika bekletincay gibi icilirse bağırsaklara yumuşaklık verir oksuruğu hafifletir
Şeftali alırken ozellikle hoş kokulu olmasına dikkat edin Eğer olgun şeftali alacaksanız hemen tuketin Olgunlaşmamış şeftalileri evde oda sıcaklığında bir kese kağıdı icinde 23 bekletirseniz olgunlaşmalarını sağlarsınız Şeftalinin olgunlaştığını dokunduğunuzda yumuşamasından ve hoş kokusundan anlayabilirsiniz
100 gram Şeftalinin Besin Değeri
A vitamini 880 IU
B vitamini 02 mg
Riboflavin 005 mg
Niasin 0,9 mg
Vitamin C 8 mg
Kalsiyum 8 mg
Demir 06 mg
Fosfor 22 mg
Potasyum 310 mg
Yağ 0,1 gram
Karbonhidratlar 12 gram
Protein 0,5 gram
Lif 0,6 gram
Şekerler 9 gram
Kalori 46