iltasyazilim
FD Üye
Şeftali Salatası – 121 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler
*Roka 2 avuç (12 demet)
*Kuzu kulağı otu 2 avuç (12 demet)
*Maydanoz 1 avuç
*Şeftali 1 eri boy (100g)
*Fume et hindi 60 g (çok ince kesilmiş)
*Mozarella peynir orgu peynir (50g)
*Susam 1 tepeli tatlı kaşığı (5g)
*Zeytin yağ 1 yemek kaşığı
*Taze sıkılmış limon suyu 1 yemek kaşığı
*Limon kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı
*Baharatlar, tuz tadına göre
Şeftali Salatası – 121 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1 Porsiyon*(338 gram): *Kkal*408,40;*Protein*21,68*g;*Yag*31,99 g;*Karbonhidrat*15,05*g
Servis: 1 porsiyon (ana yemek olarak)
Zaman: 5 dakika*
Bu salata Jamiye Oliver’in bir tarifi Bu sadece sıradan bir salata değil, bu bir sanattır! Ne kadar lezzetli şaşıracaksınız Rokanın acısı, şeftalinin tatlısı, etin fume aroması, peynirin taze süt tadı, benzersiz kaliteli zeytin yağının kokusu ve limonun tazeliği beraber muhteşem bir kombinasyonu buluşturuyor! Üzerine de biraz kavurulmuş susamı attım (herhangi bir tatlı meyveyi çok yakışır)
Bence hiç düşünmeden bu salatayı hemen yapın!!!! Ben de böyle yaptım ve daha daha çok yaparım
Teşekkürler, Jamiye!!!
1) Susamı bir küçük tavaya koyun ve altın rengi aldığına kadar yaklaşık 3 dakika kavurun
2) Şeftaliyi çekirdeğini alıp ellerinde parçalayın
3) Aynı şekilde mozzarella peynirini ve eti parçalayın
4) Büyük düz bir tabak alın, üzerine hafif koparıp otları koyun, üzerine şeftali, et ve peynir parçaları yerleştirin
5) Son olarak üzerine susamı ve limon kabuğu rendesini serpin, yağ ve limon suyu ile gezdirin
6) Yemeden önce bu güzel salata görünüşünün tadını çıkarın
Afiyet olsun!
*
*Roka 2 avuç (12 demet)
*Kuzu kulağı otu 2 avuç (12 demet)
*Maydanoz 1 avuç
*Şeftali 1 eri boy (100g)
*Fume et hindi 60 g (çok ince kesilmiş)
*Mozarella peynir orgu peynir (50g)
*Susam 1 tepeli tatlı kaşığı (5g)
*Zeytin yağ 1 yemek kaşığı
*Taze sıkılmış limon suyu 1 yemek kaşığı
*Limon kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı
*Baharatlar, tuz tadına göre
Şeftali Salatası – 121 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1 Porsiyon*(338 gram): *Kkal*408,40;*Protein*21,68*g;*Yag*31,99 g;*Karbonhidrat*15,05*g
Servis: 1 porsiyon (ana yemek olarak)
Zaman: 5 dakika*
Bu salata Jamiye Oliver’in bir tarifi Bu sadece sıradan bir salata değil, bu bir sanattır! Ne kadar lezzetli şaşıracaksınız Rokanın acısı, şeftalinin tatlısı, etin fume aroması, peynirin taze süt tadı, benzersiz kaliteli zeytin yağının kokusu ve limonun tazeliği beraber muhteşem bir kombinasyonu buluşturuyor! Üzerine de biraz kavurulmuş susamı attım (herhangi bir tatlı meyveyi çok yakışır)
Bence hiç düşünmeden bu salatayı hemen yapın!!!! Ben de böyle yaptım ve daha daha çok yaparım
Teşekkürler, Jamiye!!!
1) Susamı bir küçük tavaya koyun ve altın rengi aldığına kadar yaklaşık 3 dakika kavurun
2) Şeftaliyi çekirdeğini alıp ellerinde parçalayın
3) Aynı şekilde mozzarella peynirini ve eti parçalayın
4) Büyük düz bir tabak alın, üzerine hafif koparıp otları koyun, üzerine şeftali, et ve peynir parçaları yerleştirin
5) Son olarak üzerine susamı ve limon kabuğu rendesini serpin, yağ ve limon suyu ile gezdirin
6) Yemeden önce bu güzel salata görünüşünün tadını çıkarın
Afiyet olsun!
*