iltasyazilim
FD Üye
Şeftali Sorbe Yaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
4 adet şeftali 1 su bardağı su 1 dolu su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 15dk
Şeftali Sorbe Yaz Tatlısı Tarifi Yapılışı
Herkese Merhaba,
Son derece pratik, az malzemeli, sıcak havalara birebir ve hepsinden önemlisi şahane lezzetli bomba bir yaz tatlısı ile karşınızdayım
Şeftali mevsiminde, dondurma tadında ve limon suyu dokunuşuyla lezzeti doruğa çıkan nefis şeftali sorbeyi mutlaka denemenizi öneriyorum, eminim ki bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz
Sorbe yapımı için, su ve şekeri uygun bir kapta ocağa alın Şeker eriyip, bir dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatın ve bir kenarda soğumaya bırakın
Şeftalileri yıkayın, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve derince bir kaba gelişigüzel irice parçalar halinde doğrayın
Soğumuş şekerli suyu ve limon suyunu da, şeftalilerin üzerine ilave ederek blender’dan iyice parçalanıp pürüzsüz olana kadar geçirin
Bu aşamada, karışımın tadına bakarak, tatlılık ve ekşilik düzeyini kontrol edin, verdiğim ölçüler ideal kıvamda oluyor ama damak zevki değişebileceği için, daha tatlı ya da daha ekşi severseniz, kontrollü olarak, şeker ve limon suyu ilavesi yapıp, blender ile karışmasını sağlayın
Blender’dan geçirme işlemi sırasında oluşan köpüğü, bir kaşık yardımıyla sıyırarak karışımın üzerinden temizleyin
Uygun bir kap ile ve üzerini örterek sorbe karışımını dondurucuya kaldırın
Donduktan sonra çıkarın, karışabilecek düzeyde bir miktar çözülmesi ve yumuşaması için bekleyin ve tekrar güzelce blender’dan geçirin, tekrar dondurucuya kaldırın Bu işlemi, aynı şekilde toplamda üç defa tekrarlayın İyi bir sorbe yapımının, en önemli püf noktası bu aşama
Bu işlemlerden sonra sorbeyi dondurucuda muhafaza etmeye devam edin
Serinliği ve harika lezzetiyle içinizi açacak, buram buram şeftali kokusuyla sizi mest edecek, muhteşem şeftali sorbemiz servise hazırdır Bu nefiss ve pratik şeftali lezzetine siz de kesinlikle bir şans vermelisiniz
Afiyet olsun
4 adet şeftali 1 su bardağı su 1 dolu su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 15dk
Şeftali Sorbe Yaz Tatlısı Tarifi Yapılışı
Herkese Merhaba,
Son derece pratik, az malzemeli, sıcak havalara birebir ve hepsinden önemlisi şahane lezzetli bomba bir yaz tatlısı ile karşınızdayım
Şeftali mevsiminde, dondurma tadında ve limon suyu dokunuşuyla lezzeti doruğa çıkan nefis şeftali sorbeyi mutlaka denemenizi öneriyorum, eminim ki bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz
Sorbe yapımı için, su ve şekeri uygun bir kapta ocağa alın Şeker eriyip, bir dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatın ve bir kenarda soğumaya bırakın
Şeftalileri yıkayın, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve derince bir kaba gelişigüzel irice parçalar halinde doğrayın
Soğumuş şekerli suyu ve limon suyunu da, şeftalilerin üzerine ilave ederek blender’dan iyice parçalanıp pürüzsüz olana kadar geçirin
Bu aşamada, karışımın tadına bakarak, tatlılık ve ekşilik düzeyini kontrol edin, verdiğim ölçüler ideal kıvamda oluyor ama damak zevki değişebileceği için, daha tatlı ya da daha ekşi severseniz, kontrollü olarak, şeker ve limon suyu ilavesi yapıp, blender ile karışmasını sağlayın
Blender’dan geçirme işlemi sırasında oluşan köpüğü, bir kaşık yardımıyla sıyırarak karışımın üzerinden temizleyin
Uygun bir kap ile ve üzerini örterek sorbe karışımını dondurucuya kaldırın
Donduktan sonra çıkarın, karışabilecek düzeyde bir miktar çözülmesi ve yumuşaması için bekleyin ve tekrar güzelce blender’dan geçirin, tekrar dondurucuya kaldırın Bu işlemi, aynı şekilde toplamda üç defa tekrarlayın İyi bir sorbe yapımının, en önemli püf noktası bu aşama
Bu işlemlerden sonra sorbeyi dondurucuda muhafaza etmeye devam edin
Serinliği ve harika lezzetiyle içinizi açacak, buram buram şeftali kokusuyla sizi mest edecek, muhteşem şeftali sorbemiz servise hazırdır Bu nefiss ve pratik şeftali lezzetine siz de kesinlikle bir şans vermelisiniz
Afiyet olsun