iltasyazilim
FD Üye
Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Muhallebi için :
*750 ml süt
*1 su bardağı ılık su
*1, 5 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin
Şeftali sos için:
*4 tane soyulmuş şeftali
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 yemek kaşığı şeker
*Yarım kahve fincanı su
*
Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı Muhallebinin hazırlanışı:
Büyük bir tencereye ilk önce süt, su, şeker eklenir ve karıştırılır, sonra un eklenir ve yine çırpılır Tencere ocağa alınır ve pişene kadar çırpı ile karıştırılır Muhallebi az katı haline geldiği zaman margarin ve vanilya eklenerek, baloncuk çıkarana kadar çırpı ile karıştırılır ve pişirilir
Ve büyük borcama dökülür
Şeftali sosu: Şeftaliler soyulur, temizlenir ve çiğitleri çıkartılırSonra küçük kesilir ve robottan geçirilir, püre haline gelene kadar*Robot´da püre haline gelen şeftalilerin üstüne pudra şekeri ve şeker eklenir ve yine robottan bir keren geçirilir*Bu karışım küçük bir tencereye alınır içine su eklenir ve baloncuk çıkarana kadar karıştırılıp pişirilir*Az soğumuş muhallebinin üstüne sos dökülür ve buzdolabında soğuyana kadar bekletilir yaklaşık 2 saat*Afiyet Olsun
*750 ml süt
*1 su bardağı ılık su
*1, 5 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin
Şeftali sos için:
*4 tane soyulmuş şeftali
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 yemek kaşığı şeker
*Yarım kahve fincanı su
*
Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı Muhallebinin hazırlanışı:
Büyük bir tencereye ilk önce süt, su, şeker eklenir ve karıştırılır, sonra un eklenir ve yine çırpılır Tencere ocağa alınır ve pişene kadar çırpı ile karıştırılır Muhallebi az katı haline geldiği zaman margarin ve vanilya eklenerek, baloncuk çıkarana kadar çırpı ile karıştırılır ve pişirilir
Ve büyük borcama dökülür
Şeftali sosu: Şeftaliler soyulur, temizlenir ve çiğitleri çıkartılırSonra küçük kesilir ve robottan geçirilir, püre haline gelene kadar*Robot´da püre haline gelen şeftalilerin üstüne pudra şekeri ve şeker eklenir ve yine robottan bir keren geçirilir*Bu karışım küçük bir tencereye alınır içine su eklenir ve baloncuk çıkarana kadar karıştırılıp pişirilir*Az soğumuş muhallebinin üstüne sos dökülür ve buzdolabında soğuyana kadar bekletilir yaklaşık 2 saat*Afiyet Olsun