iltasyazilim
FD Üye
Şeftali Soslu Revani tarifi
Şeftali Soslu Revani Malzemeler:
5 adet yumurta,
100 gr Zeytinyağı,
100 gr süt
100 gr ciğ krema,
100 gr badem tozu,
150 gr toz seker
150 gr un,
200 gr İrmik,
1 çay kaşiği vanilya,
1 paket kabartma tozu
Şeftali sosu için:
2 adet şeftali,
1 tatlı kaşığı bal,
3 tatlı kaşığı agave şurup,
1 akarsu bardağı su (175 derecede 45 dakika pişirilecek)
Yapılışı:
Fırınınızın ayarını 175 dereceye getirerek açınFırın ısınırken malzemelerinizi hazırlayın
5 adet yumurtanın sarısını beyazlarından ayırın yumurta sarılarına 100 gr zeytinyağ ekleyerek mixerle 3dakika en ince ayrıntısına kadar çırpın sırası gelmişken yumurtaların beyazlarını da 150gr toz sekerle 3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın ve bir kenara alin
Yumurtanın sarıları ile çırptığınız zeytinyağ karışımına önce süt sonra çiğ krema ve badem tozlarını da ekleyerek adamakıllı karıştırın
daha sonra bu karışıma irmik, vanilya ve kabartma tozu ekleyinTekrar en ince ayrıntısına kadar karıştırın ve yumurta beyazı ile kar haline getirdiğiniz sekerli karışımı da ilave edin
En son 150 gr unu da eleyerek boza kıvamına getirdiğiniz Revani karışımını mümkünse dikdörtgen bir pyrex ya da fırın kabına dökün Burada uyarı etmeniz gereken şey fırın kabının altına belirlenmiş bir yağlı fırın kağıdı yerleştirmeniz olacak
Bu tarifte herhangi bir kesin yağ kullanmıyoruz bu sebeple herhangi bir yapışma ihtimalini ortadan uyandırmak için kağıt yardımsever olacaktır
Revaninize geleneksel tatdan azıcık daha hafiflik ve çeşitlilik kazandırmak istiyorsanız şeftali sosu ile ıslatabilirsiniz
Şeftali Sosu Yapılışı:
2 adet şeftaliyi soyup ufak minik doğrayıp bir mutfak robotuna koyun 1 akarsu bardağı sıcak su ve 3 kaşık Agave şurubu ile mutfak robotunda 23 dakikada hazırladığınız bu sosu bir tencereye alin 1 kaşık balı da ek ettikten sonra 67 dakika pişirin
Fırından çıkar çıkmaz Revaninin üstüne bu sosu dokun ve bir kürdanla revanin üzerinde gelişi hoş delikler açarak sosun bir bölgede toplanmamasına dikkat edin *
Şeftali Soslu Revani Malzemeler:
5 adet yumurta,
100 gr Zeytinyağı,
100 gr süt
100 gr ciğ krema,
100 gr badem tozu,
150 gr toz seker
150 gr un,
200 gr İrmik,
1 çay kaşiği vanilya,
1 paket kabartma tozu
Şeftali sosu için:
2 adet şeftali,
1 tatlı kaşığı bal,
3 tatlı kaşığı agave şurup,
1 akarsu bardağı su (175 derecede 45 dakika pişirilecek)
Yapılışı:
Fırınınızın ayarını 175 dereceye getirerek açınFırın ısınırken malzemelerinizi hazırlayın
5 adet yumurtanın sarısını beyazlarından ayırın yumurta sarılarına 100 gr zeytinyağ ekleyerek mixerle 3dakika en ince ayrıntısına kadar çırpın sırası gelmişken yumurtaların beyazlarını da 150gr toz sekerle 3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın ve bir kenara alin
Yumurtanın sarıları ile çırptığınız zeytinyağ karışımına önce süt sonra çiğ krema ve badem tozlarını da ekleyerek adamakıllı karıştırın
daha sonra bu karışıma irmik, vanilya ve kabartma tozu ekleyinTekrar en ince ayrıntısına kadar karıştırın ve yumurta beyazı ile kar haline getirdiğiniz sekerli karışımı da ilave edin
En son 150 gr unu da eleyerek boza kıvamına getirdiğiniz Revani karışımını mümkünse dikdörtgen bir pyrex ya da fırın kabına dökün Burada uyarı etmeniz gereken şey fırın kabının altına belirlenmiş bir yağlı fırın kağıdı yerleştirmeniz olacak
Bu tarifte herhangi bir kesin yağ kullanmıyoruz bu sebeple herhangi bir yapışma ihtimalini ortadan uyandırmak için kağıt yardımsever olacaktır
Revaninize geleneksel tatdan azıcık daha hafiflik ve çeşitlilik kazandırmak istiyorsanız şeftali sosu ile ıslatabilirsiniz
Şeftali Sosu Yapılışı:
2 adet şeftaliyi soyup ufak minik doğrayıp bir mutfak robotuna koyun 1 akarsu bardağı sıcak su ve 3 kaşık Agave şurubu ile mutfak robotunda 23 dakikada hazırladığınız bu sosu bir tencereye alin 1 kaşık balı da ek ettikten sonra 67 dakika pişirin
Fırından çıkar çıkmaz Revaninin üstüne bu sosu dokun ve bir kürdanla revanin üzerinde gelişi hoş delikler açarak sosun bir bölgede toplanmamasına dikkat edin *