iltasyazilim
FD Üye
Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet büyük boy şeftali
*Yarım kilo toz şeker
*2 yemek kaşigi tereyağ
*10 adet yulaflı bisküvi
*1 buçuk çay bardağı ceviz içi
*Kaymak
Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeftaliler kabukları soyulup ortadan ikiye bölünüz Granit bir tencere yada teflon tencereye toz şekerin yarısını dökünüz 2 ye bölünmüş şeftalilerin iç kısmı tavaya dönük şekilde şeftalileri diziniz Kalan şekeri de şeftalilerin üzerine dökerek ocağı yakınız Şekerler karamelize olmaya başlayana kadar kaynatın Bu sırada yulaflı bisküvileri ufaltarak ayrı bir tavada tereyağı ve ceviz içiyle kavurun bisküviler iyice ufalana kadar
İyice tavada karamelize olmuş şeftalileri bir tepsiye alarak iç kısımlarına kavurduğumuz bisküvi ve cevizi doldurarak fırına sürüyoruz Bir 5 dakika fırında pişirdikten sonra üzerine kaymak koyarak sunum yapabilirsiniz
*4 adet büyük boy şeftali
*Yarım kilo toz şeker
*2 yemek kaşigi tereyağ
*10 adet yulaflı bisküvi
*1 buçuk çay bardağı ceviz içi
*Kaymak
Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeftaliler kabukları soyulup ortadan ikiye bölünüz Granit bir tencere yada teflon tencereye toz şekerin yarısını dökünüz 2 ye bölünmüş şeftalilerin iç kısmı tavaya dönük şekilde şeftalileri diziniz Kalan şekeri de şeftalilerin üzerine dökerek ocağı yakınız Şekerler karamelize olmaya başlayana kadar kaynatın Bu sırada yulaflı bisküvileri ufaltarak ayrı bir tavada tereyağı ve ceviz içiyle kavurun bisküviler iyice ufalana kadar
İyice tavada karamelize olmuş şeftalileri bir tepsiye alarak iç kısımlarına kavurduğumuz bisküvi ve cevizi doldurarak fırına sürüyoruz Bir 5 dakika fırında pişirdikten sonra üzerine kaymak koyarak sunum yapabilirsiniz