Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şeftali Tatlısı

Şeftali Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*5 adet şeftali Şeftali
*1 adet çubuk tarçın
*1 tane karanfil
*Toz şeker (ikiye ayırdığımız şeftalilerin ortasına 1er yemek kaşığı)

Üzeri için:

*Krem şanti (1 paket)
*Ceviz
*Hindistan cevizi

Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şeftalilerimizi kabuğunu soymadan, bıçakla ortadan ikiye bölüyoruz Çekirdeğini çıkarıp, ortasını hafifçe temizledikten sonra, kabuğunu soyuyoruz Yayvan bir tencereye (karnıyarık tenceresi gibi), çanak şeklinde sıralıyoruz Şeftalilerin ortasına, 1 er yemek kaşığı olacak şekilde toz şekeri ekliyoruz (Her şeftali çanağımıza ve 1 yemek kaşığı şeker) 1 çubuk tarçın, 1 adet karanfil ve 1 su bardağı suyu tenceremize ekleyip, kapağını yarı açık şekilde yapıp, kısık ateşte pişiriyoruz Şeftali zaten yumuşak bir meyve olduğundan hemen oluveriyor Renginden ve çatalla bölünmesinden anlayabilirsiniz olduğunu Piştikten sonra borcama dizip, soğumasını bekliyoruz Genelde balkona atıyorum daha çabuk soğuyor;) Ortasına buzdolabında beklettiğim krem şantiyi krema pompasıyla sıkıyorum Üzerine ceviz ve Hindistan cevizi ile süslüyorum Tencerede marmelat gibi suyu çıkıyor şeftalinin bunu da servis sırasında tabaklara gezdiriyorum
Afiyet olsun

Similar threads

Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *89 adet şeftali *1 çay bardağı şeker *1 çubuk tarçın *Yarım çay bardağı su İç harcı için; *2 elma *Yarım çay bardağı ceviz *Yarım çay bardağı kuru üzüm Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *4 adet şeftali *8 yemek kaşığı şeker *Yarım su bardağı su *1 adet çubuk tarçın *510 adet karanfil Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeftaliler ortadan ikiye bölünür ve çekirdeği çıkarılır geniş bir tencereye alınan şeftalilerin üzerilerine şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *45 adet orta boy şeftali *Her bir yarım için 1 yemek kaşığı toz şeker *1 bardak su *İsteğe göre tarçın ve karanfil *Krem şanti veya krema * Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeftalileri yıkayıp, soyup ikiye böldükten sonra bir tencereye alalım Her...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *4 adet büyük boy şeftali *Yarım kilo toz şeker *2 yemek kaşigi tereyağ *10 adet yulaflı bisküvi *1 buçuk çay bardağı ceviz içi *Kaymak Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeftaliler kabukları soyulup ortadan ikiye bölünüz Granit bir tencere yada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Şapkalı Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *4 adet şeftali *1 paket vanilyalı puding *1, 5 subardağı süt *8 tatlı kaşığı toz şeker *2 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması *1 yemek kaşığı kakao *1 çay bardağı ılık su üzeri için *1 çay bardağı fındık kırığı *1 yemek kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
858,496Konular
981,606Mesajlar
29,708Kullanıcılar
beytoo7kSon üye
Üst Alt