iltasyazilim
FD Üye
Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet şeftali Şeftali
*1 adet çubuk tarçın
*1 tane karanfil
*Toz şeker (ikiye ayırdığımız şeftalilerin ortasına 1er yemek kaşığı)
Üzeri için:
*Krem şanti (1 paket)
*Ceviz
*Hindistan cevizi
Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şeftalilerimizi kabuğunu soymadan, bıçakla ortadan ikiye bölüyoruz Çekirdeğini çıkarıp, ortasını hafifçe temizledikten sonra, kabuğunu soyuyoruz Yayvan bir tencereye (karnıyarık tenceresi gibi), çanak şeklinde sıralıyoruz Şeftalilerin ortasına, 1 er yemek kaşığı olacak şekilde toz şekeri ekliyoruz (Her şeftali çanağımıza ve 1 yemek kaşığı şeker) 1 çubuk tarçın, 1 adet karanfil ve 1 su bardağı suyu tenceremize ekleyip, kapağını yarı açık şekilde yapıp, kısık ateşte pişiriyoruz Şeftali zaten yumuşak bir meyve olduğundan hemen oluveriyor Renginden ve çatalla bölünmesinden anlayabilirsiniz olduğunu Piştikten sonra borcama dizip, soğumasını bekliyoruz Genelde balkona atıyorum daha çabuk soğuyor Ortasına buzdolabında beklettiğim krem şantiyi krema pompasıyla sıkıyorum Üzerine ceviz ve Hindistan cevizi ile süslüyorum Tencerede marmelat gibi suyu çıkıyor şeftalinin bunu da servis sırasında tabaklara gezdiriyorum
Afiyet olsun
*5 adet şeftali Şeftali
*1 adet çubuk tarçın
*1 tane karanfil
*Toz şeker (ikiye ayırdığımız şeftalilerin ortasına 1er yemek kaşığı)
Üzeri için:
*Krem şanti (1 paket)
*Ceviz
*Hindistan cevizi
Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şeftalilerimizi kabuğunu soymadan, bıçakla ortadan ikiye bölüyoruz Çekirdeğini çıkarıp, ortasını hafifçe temizledikten sonra, kabuğunu soyuyoruz Yayvan bir tencereye (karnıyarık tenceresi gibi), çanak şeklinde sıralıyoruz Şeftalilerin ortasına, 1 er yemek kaşığı olacak şekilde toz şekeri ekliyoruz (Her şeftali çanağımıza ve 1 yemek kaşığı şeker) 1 çubuk tarçın, 1 adet karanfil ve 1 su bardağı suyu tenceremize ekleyip, kapağını yarı açık şekilde yapıp, kısık ateşte pişiriyoruz Şeftali zaten yumuşak bir meyve olduğundan hemen oluveriyor Renginden ve çatalla bölünmesinden anlayabilirsiniz olduğunu Piştikten sonra borcama dizip, soğumasını bekliyoruz Genelde balkona atıyorum daha çabuk soğuyor Ortasına buzdolabında beklettiğim krem şantiyi krema pompasıyla sıkıyorum Üzerine ceviz ve Hindistan cevizi ile süslüyorum Tencerede marmelat gibi suyu çıkıyor şeftalinin bunu da servis sırasında tabaklara gezdiriyorum
Afiyet olsun