iltasyazilim
FD Üye
25 su bardag?ı un
200 g tereyag?ı
1 su bardag?ı toz s?eker
1 c?ay kas?ıg?ı kabartma tozu
1 yumurta
Dolgusu için
4 s?eftali
500 g krem peynir
2 yumurta
1 su bardag?ı toz s?eker
2 yemek kas?ıg?ı irmik
1 c?ay kas?ıg?ı vanilya esans
Şeftalili crumble cheesecake hazırlanışı
Un, sog?uk tereyag?ı, toz s?eker ve kabartma tozunu derin bir karıs?tırma kabına alın Mikser yardımıyla ekmek kırıntısı haline gelene kadar c?ırpın Yumurtayı ekleyip hamur toparlanıncaya kadar c?ırpmaya devam edin Hamuru iki parc?aya ayırın Bir parc?asını strec? filmle sarıp u?zeri ic?in kullanmak u?zere dondurucuya atın Kalan hamuru ise aynı s?ekilde strec? filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin
Dolgusu ic?in s?eftalilerin c?ekirdeklerini c?ıkartıp ince yarım ay dilimleyin Krem peynir, yumurta, toz s?eker, irmik ve vanilya esansını derin bir karıs?tırma kabına alın Mikser yardımıyla pu?ru?zsu?z bir kıvam elde edinceye kadar c?ırpın
Hamurları buzdolabından c?ıkarıp bir merdane yardımıyla ac?ın 22 cm’lik yuvarlak bir kalıbın tabanına ve kenarlarına ac?tıg?ınız hamuru yayın Tekrar buzdolabına alarak 20 dakika daha dinlendirin Buzdolabından c?ıkarıp ortasına krem peynirli dolguyu do?ku?n
Dilimledig?iniz s?eftalileri u?zerine yerles?tirin Dondurucudaki hamuru c?ıkarın Rendenin iri tarafı ile rendeleyip s?eftalileri u?zerine yayın Cheesecake’inizi o?nceden ısıtılmıs? 180 derece fırında kontrollu? olarak yaklas?ık 60 dakika pis?irin (U?zeri kızardıg?ında yanmaması ic?in pis?irirken yag?lı kag?ıt ile kapatabilirsiniz) Sog?uduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis yapın
200 g tereyag?ı
1 su bardag?ı toz s?eker
1 c?ay kas?ıg?ı kabartma tozu
1 yumurta
Dolgusu için
4 s?eftali
500 g krem peynir
2 yumurta
1 su bardag?ı toz s?eker
2 yemek kas?ıg?ı irmik
1 c?ay kas?ıg?ı vanilya esans
Şeftalili crumble cheesecake hazırlanışı
Un, sog?uk tereyag?ı, toz s?eker ve kabartma tozunu derin bir karıs?tırma kabına alın Mikser yardımıyla ekmek kırıntısı haline gelene kadar c?ırpın Yumurtayı ekleyip hamur toparlanıncaya kadar c?ırpmaya devam edin Hamuru iki parc?aya ayırın Bir parc?asını strec? filmle sarıp u?zeri ic?in kullanmak u?zere dondurucuya atın Kalan hamuru ise aynı s?ekilde strec? filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin
Dolgusu ic?in s?eftalilerin c?ekirdeklerini c?ıkartıp ince yarım ay dilimleyin Krem peynir, yumurta, toz s?eker, irmik ve vanilya esansını derin bir karıs?tırma kabına alın Mikser yardımıyla pu?ru?zsu?z bir kıvam elde edinceye kadar c?ırpın
Hamurları buzdolabından c?ıkarıp bir merdane yardımıyla ac?ın 22 cm’lik yuvarlak bir kalıbın tabanına ve kenarlarına ac?tıg?ınız hamuru yayın Tekrar buzdolabına alarak 20 dakika daha dinlendirin Buzdolabından c?ıkarıp ortasına krem peynirli dolguyu do?ku?n
Dilimledig?iniz s?eftalileri u?zerine yerles?tirin Dondurucudaki hamuru c?ıkarın Rendenin iri tarafı ile rendeleyip s?eftalileri u?zerine yayın Cheesecake’inizi o?nceden ısıtılmıs? 180 derece fırında kontrollu? olarak yaklas?ık 60 dakika pis?irin (U?zeri kızardıg?ında yanmaması ic?in pis?irirken yag?lı kag?ıt ile kapatabilirsiniz) Sog?uduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis yapın