Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şeftalili Eti Cin Tarifi

Şeftalili Eti Cin Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Şeftalili Eti Cin Tarifi İçin Malzemeler Kek için;

*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı zeytinyağı(veya çiçek veya mısır) yağı
*1 5 su bardağı yoğurt kaymaklı kaymaksız fark etmez
*3 54 su bardağı un
*2 adet kabartma tozu
*1 adet vanilya

Muhallebisi için

*1 çay bardağı nişasta
*1 su bardağı şeker
*6 su bardağı su
*100 gram margarin
*Şeftali rendesi ( siz isterseniz istediğiniz başka bir meyvenin de püresini kullanabilirsiniz ben şeftali çok seviyorum o yüzden bunu kullandım )

Şeftalili Eti Cin Tarifi Yapılışı Yumurta ve şekerimizi mikserin yüksek devrinde çekerek beyazlatıyoruz, ardından diğer malzemelerimizi koyup un ve kabartma tozunu vanilyayı atana kadar kaşıkla hiç karıştırmıyoruz, unu ve kabartma tozu vanilyayı da atarak hepsini bir karıştırıyoruz ,akışkan ve kat kat dökülen bir kıvam alana kadar un döküyoruz Burada un en dikkat edilmesi gereken noktalardan biri 3 5 bardaktan bile az olabildiği durumlar olmuştur kek kıvamı fazla unu kabul etmez un ölçüsünü elinizle karıştırıken de akışkan hale getirerek te ayarlayabilirisiniz
Altını sıvı yağ ile yağladığınız tart kabına döküp fırına sürebilirsiniz 160180 derecede ilk 30 dk fırın kapağı hiç açılmadan pişmelidir aksi halde kabarmaz Üstü biraz pişince kürdanla içini kontrol ederek fırın derecesini düşürüp içini çekmesini sağlayabilirsiniz
Muhallebisi için;
4 su bardağı suyu tencereye koyun ve kaynamaya bırakın Diğer tarafta ise 2 su bardağı ile 1 çay bardağı nişastayı karıştırın ve iyice özeyin Özendikten sonra ocakta kaynamakta olan suyla birlikte karıştırın Karışan nişasta ve suyun üzerine 100 gram margarin ve 1 su bardağı olan şekeri ilave edin İyice karıştırın ve muhallebinin kıvamı katılaşınca ocaktan alın Tart kekinizin ortasına dökün Üzerine kakaolu pasta süsü atın soğuyunca servis yapın Afiyet olsun!

858,497Konular
982,522Mesajlar
30,255Kullanıcılar
kado12Son üye
Üst Alt