Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şeftalili Gato

Şeftalili Gato

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :
ispanya hamuru:


• 3 yumurta
• 5 yemek kaşığı tozşeker
• 6 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Süslemek için:
• 3 adet yarma şeftali
• 1 çay bardağı toz şeker
• ½ bardak su(şurup için)
• ½ bardak şeftali reçeli
• 1 2 bardak yağlı krema veya krem şantiy
• ½ bardak kavrulmuş badem

Kaplama şurup:


• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 2 yemek kaşığı kayısı reçeli

Hazırlanışı :
1 Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu krema yapın Elenmiş unu azar azar koyup karıştırın Sonra da yağı ve limon kabuğunu atın

2 22 çarpı 34 cm dikdörtgen bir rulo tepsisini yağlayıp unlayın ya da yağlı kağıt yayıp üzerini yağlayın Karışımı içine boşaltıp yayarak düzeltin

3 Sıcak fırında 35 dk pişirin Tepsiyi ters çevirip pandispanyayı kalıptan çıkarın; kağıdı sıyırdıktan sonra ortadan iki eşit parçaya bölün 4 İki pandispanya arasına şeftali reçeli sürüp üst üste kapatın

5 Şeftalileri ortadan ayırıp çekirdeklerini çıkartın, kaynayan şuruba atıp 34 dakika beyazlatın Kabuklarını çıkartıp soğutun

6 Kaplama şuruptaki gereçleri bir kaba koyup bir taşım kaynatın Sonra da bir kaba süzerek geçirin Fondan kıvamına yakın koyuluğa gelinceye dek kaynatın

7 Ilık hale gelen şurubun bir kısmını gatonun üzerine dökün Şeftalileri yerleştirin Kalan şurubu da üzerine gezdirin Kenarlarına uzun parçalar halinde doğranmış badem yapıştırın Üzerini kremayla süsleyin
 
858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt