iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
ispanya hamuru:
• 3 yumurta
• 5 yemek kaşığı tozşeker
• 6 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Süslemek için:
• 3 adet yarma şeftali
• 1 çay bardağı toz şeker
• ½ bardak su(şurup için)
• ½ bardak şeftali reçeli
• 1 2 bardak yağlı krema veya krem şantiy
• ½ bardak kavrulmuş badem
Kaplama şurup:
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 2 yemek kaşığı kayısı reçeli
Hazırlanışı :
1 Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu krema yapın Elenmiş unu azar azar koyup karıştırın Sonra da yağı ve limon kabuğunu atın
2 22 çarpı 34 cm dikdörtgen bir rulo tepsisini yağlayıp unlayın ya da yağlı kağıt yayıp üzerini yağlayın Karışımı içine boşaltıp yayarak düzeltin
3 Sıcak fırında 35 dk pişirin Tepsiyi ters çevirip pandispanyayı kalıptan çıkarın; kağıdı sıyırdıktan sonra ortadan iki eşit parçaya bölün 4 İki pandispanya arasına şeftali reçeli sürüp üst üste kapatın
5 Şeftalileri ortadan ayırıp çekirdeklerini çıkartın, kaynayan şuruba atıp 34 dakika beyazlatın Kabuklarını çıkartıp soğutun
6 Kaplama şuruptaki gereçleri bir kaba koyup bir taşım kaynatın Sonra da bir kaba süzerek geçirin Fondan kıvamına yakın koyuluğa gelinceye dek kaynatın
7 Ilık hale gelen şurubun bir kısmını gatonun üzerine dökün Şeftalileri yerleştirin Kalan şurubu da üzerine gezdirin Kenarlarına uzun parçalar halinde doğranmış badem yapıştırın Üzerini kremayla süsleyin
ispanya hamuru:
• 3 yumurta
• 5 yemek kaşığı tozşeker
• 6 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Süslemek için:
• 3 adet yarma şeftali
• 1 çay bardağı toz şeker
• ½ bardak su(şurup için)
• ½ bardak şeftali reçeli
• 1 2 bardak yağlı krema veya krem şantiy
• ½ bardak kavrulmuş badem
Kaplama şurup:
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 2 yemek kaşığı kayısı reçeli
Hazırlanışı :
1 Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu krema yapın Elenmiş unu azar azar koyup karıştırın Sonra da yağı ve limon kabuğunu atın
2 22 çarpı 34 cm dikdörtgen bir rulo tepsisini yağlayıp unlayın ya da yağlı kağıt yayıp üzerini yağlayın Karışımı içine boşaltıp yayarak düzeltin
3 Sıcak fırında 35 dk pişirin Tepsiyi ters çevirip pandispanyayı kalıptan çıkarın; kağıdı sıyırdıktan sonra ortadan iki eşit parçaya bölün 4 İki pandispanya arasına şeftali reçeli sürüp üst üste kapatın
5 Şeftalileri ortadan ayırıp çekirdeklerini çıkartın, kaynayan şuruba atıp 34 dakika beyazlatın Kabuklarını çıkartıp soğutun
6 Kaplama şuruptaki gereçleri bir kaba koyup bir taşım kaynatın Sonra da bir kaba süzerek geçirin Fondan kıvamına yakın koyuluğa gelinceye dek kaynatın
7 Ilık hale gelen şurubun bir kısmını gatonun üzerine dökün Şeftalileri yerleştirin Kalan şurubu da üzerine gezdirin Kenarlarına uzun parçalar halinde doğranmış badem yapıştırın Üzerini kremayla süsleyin