iltasyazilim
FD Üye
Resimli Şeftalili Granita Tarifi
Şeftalili Granita nasıl yapılır
Malzemeler
2 su bardağı şeftali püresi (4 adet olgun şeftalinin kabuklarını soyun, bir blender yardımıyla püre haline getirin)
34 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve suyu koyun Toz şeker en ince ayrıntısına kadar eriyip, sos hafifçe fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın
Bir kaşık yardımıyla sosu 12 dakika karıştırın ve en ince ayrıntısına kadar soğuyana dek bekletin
Şeftali püresine, kararmaması için limon suyunu ekleyin Soğuyan şerbetle karıştırın
Plastik veya çelik bir gizleme kabına koyun ve kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirin Kapağını kapatın
Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat dek bekletin
Bu sürenin sonunda difrizden çıkardığınız granitayı bir çatal yardımıyla kenarlardan içeri doğru harmanlayın Fazla fazla karıştırmamaya dikkat edin
Kabı her yerde difrize koyun Bir kaç saat (34 saat) daha difrizde bekletin
ara sıra çatalla karıştırmaya devam edin
Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın *
Şeftalili Granita nasıl yapılır
Malzemeler
2 su bardağı şeftali püresi (4 adet olgun şeftalinin kabuklarını soyun, bir blender yardımıyla püre haline getirin)
34 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve suyu koyun Toz şeker en ince ayrıntısına kadar eriyip, sos hafifçe fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın
Bir kaşık yardımıyla sosu 12 dakika karıştırın ve en ince ayrıntısına kadar soğuyana dek bekletin
Şeftali püresine, kararmaması için limon suyunu ekleyin Soğuyan şerbetle karıştırın
Plastik veya çelik bir gizleme kabına koyun ve kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirin Kapağını kapatın
Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat dek bekletin
Bu sürenin sonunda difrizden çıkardığınız granitayı bir çatal yardımıyla kenarlardan içeri doğru harmanlayın Fazla fazla karıştırmamaya dikkat edin
Kabı her yerde difrize koyun Bir kaç saat (34 saat) daha difrizde bekletin
ara sıra çatalla karıştırmaya devam edin
Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın *