Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şeftalili Rustik Pay

Şeftalili Rustik Pay

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

Hamuru için:

100 gram tam buğday unu 130 gram karabuğday unu 15 çay kaşığı tuz 40 gram esmer şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 120 gram soğuk tereyağı (510 dakika buzdolabında bekletilmiş) 3 yemek kaşığı soğuk su Şeftali dolgusu için:

3 adet büyük boy şeftali 3 tatlı kaşığı mısır nişastası 2 tatlı kaşığı bal 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tarçın

NASIL YAPILIR?

Hamuru hazırlamak için; un karışımı, tuz, ve tarçını elekten geçirin Şekeri de ilave edip mutfak robotunda karıştırmaya başlayın Buzluktan çıkardığınız tereyağı parçalarını hamur karışımına ekleyin Tereyağı ve kuru malzemeler karışınca robotu durdurup spatula yardımıyla kabın kenarlarında kalan unları sıyırın Azar azar soğuk su ilave etmeye başlayın (suyun içine buz atabilirsiniz) 3 yemek kaşığı suyu ilave ettikten sonra diri bir hamur olmalı Yukarıda da belirttiğim gibi, karabuğday ununun irmiğe benzer dokusundan ötürü helvamsı bir hamur elde edeceksiniz Hamuru streç filme sarıp ya da bir buzdolabı poşetine alıp en az yarım saat buzdolabında dinlendirin Şeftali dolgusu için; kabuklarıyla dilimlediğiniz şeftalileri bir kabın içerisinde nişasta, tarçın, bal ve pekmez ile karıştırıp bir kenarda bekletin Şekere gerek yok Bal ve pekmez, şeftalinin tadını çok güzel tamamlayacak Fırını, 175 derecede fanlı ayarda önceden ısıtın Tezgaha yağlı kağıt serip dolaptan çıkardığınız hamuru üzerine alın ve merdaneyle açılabilmesi için bir dakika kadar bekleyin ki biraz yumuşasın Üzerine biraz tam buğday unu serpip yaklaşık 2530 cm çapında bir daire oluşturacak şekilde açın (jilet gibi düzgün kenarlı bir daire oluşturmanız gerekmiyor, yuvarlağa benzesin yeter) Hamuru açtığınız yağlı kağıdı fırın tepsisine alın Katlayacağınız kenar kısımları boş bırakacak şekilde hamurun ortasına şeftalileri dizin Hamuru kenarlardan kapatın şeftalilerin üzerine Bu esnada çatlamalar olabilir hamurda Dert değil, hemen düzeltin parmaklarınızla Şeftali harcının kasenin dibinde kalan suyunu da gezdirin payın üzerine fırınlayın 25 dakika boyunca 175 derecede pişirdikten sonra 160 derecede 15 dakika daha pişirin Fırından çıkan tatlıyı ılındıktan sonra dilimleyip servis edin


 
858,497Konular
981,903Mesajlar
29,928Kullanıcılar
tjay78Son üye
Üst Alt