Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şeftalili Tart

Şeftalili Tart

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Kek için malzemeler;
2 yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağı 2 vanilya şekeri 1 kabartmatozu 2 tatlı kaşık limon suyu 2, 5 çay bardağı un Kreması için;
2 su bardak süt 1 yumurta sarısı 3 çorba kaşığı şeker 1 vanilya şekeri 1 yemek kaşığı tereyağı 2, 5 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta Üzeri için;
Konserve şeftali Çikolata taneleri Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

İlk önce kekimizi yapalım
Derin bir kaba yumurtaları ve şekeri katıp iyice çırpalım daha sonra un kabartma tozu hariç sırayla diğer malzemeleri katıp çırpalım şimdi unu ve kabartma tozunu eleyerek hamurumuza ilave edip güzelce cırpakım akışkan bir kıvamı oluyor Silikon tart kapın dibine margarin sürelim her yerine kekimizi de dökeli eşit şekilde 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim sizin farklı olabilir kontrol edin arada içini kürdanla bakarsınız piştimi diye

Kekimiz fırındayken kremayı hazırlayalım
Bir orta boy tencereye tereyağı hariç bütün malzemeyi katıp güzelce karıştıralım topurcuklar kaybolmuş şekilde ocağımızı açıp karıştırarak pişirelim kaynamaya yakın tereyağını ilave edelim kaynayınca kıvam hemen geliyor ocağımızı kapatıp kenara alalım biraz soğusun kekimiz de piştikten sonra biraz dinlensin kremayı ole dökersiniz üzerine

En üzerine şeftalileri yıkamayın konserve olanları dilimleyip pastamızın üzerine düzenli şekilde döşeyelim kenarına ben çikolata taneleri koydum siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz tam hafif yaz pastası bunun aynısının çilekli yapıyorum sizde yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun

nefisyemektarifleri

858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt