iltasyazilim
FD Üye
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
8 Eylül 2019
Kurabiye tat ve gevrekliğinde tereyağlı bir tart hamuru hazırlayın öncelikle Tart tarifinde yer alan yaz mevsiminden geriye kalan son meyve güzeli şeftalileri, ince ince dilimleyin Yumurta sarılarını toz şekerle dikkatli bir şekilde çırpıp sıcak süt ilavesiyle güzel mi güzel bir tart kreması hazırlayın Soğuması için buzdolabına kaldırın Sonrası tam anlamıyla tatlı bir şölen, sıra parçaları birleştirmeye geldi
Mini mini tart hamurları kremayla kaplansın, üzerine şeftali dilimleri yerleşsin ve bu akşam çayın yanına mutlaka şeftalili tart hazırlansın Üç bölümden oluşan tart tarifini hazırlamak için sizi mutfağa alalım
KAÇ KİŞİLİK
3 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
45 dakika
Tarifi Yazdır
Malzemeler
Tart hamuru için:
125 gram tereyağı 1 adet yumurt sarısı 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1,5 su bardağı un Tart kreması için:
2,5 su bardağı süt 3 adet yumurta sarısı 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı mısır nişastası 12 tatlı kaşığı vanilya özütü 3 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için:
3 adet orta boy şeftali (arzuya göre nektarin) 2 yemek kaşığı bal
Püf Noktası
Tart hamurunda kullandığınız tereyağının soğuk, diğer malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterinTart hamuru en az 45 dakika süresince buzdolabında bekletmeye özen gösterinKrema hazırlığında çırpılmış yumurta sarılarına sıcak sütü azar azar katıp hızlıca karıştırın
Pişirme Önerisi
Tarifte nektarin kullanmayı tercih ediyorsanız kabuklarını soymadan da kullanabilirsinizKüçük tart kalıpları yerine 24 cm'lik büyük bir tart kalıbı kullanarak da tarifi hazırlayabilir, sevdiklerinize dilim dilim ikram edebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Un ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabına alın Soğuk tereyağını küçük parçalar halinde ekleyip ufak ufak toparlanmaya başlayana kadar hamuru karıştırın
Yumurta sarısını katıp karıştırma işlemini sürdürün Yağlı kağıt üzerine aldığınız hamuru, büyük bir beze haline getirip streç filmle sardıktan sonra dinlenmesi için buzdolabına kaldırın
Dinlenen soğuk hamuru üç eşit parçaya bölüp yağlanmış küçük boy tart kalıpları üzerine bastırarak yayın Tart hamurunun belli bölümlerine bir çatal yardımıyla küçük delikler açın
Hamurların eşit oranda pişmesi ve kabarması için tart kalıpları büyüklüğünde yağlı kağıtlar kesin, hamurların üzerine serin Ağırlık yapması ve hamurlara düz bir şekil vermesi için üzerlerini nohut, kuru fasulye gibi bakliyatlarla doldurun
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra üzerlerindeki yağlı kağıt ve kuru bakliyatları alın Aynı ısıda, yeniden, 5 dakika daha fırınladığınız tart tabanlarını fırından çıkartın, soğuması için oda ısısında dinlendirin
Tart kremasını hazırlamak için; sütü küçük boy bir sos tenceresine alıp ısıtın Ayrı bir tencereye aldığınız yumurta sarılarını toz şeker ve mısır nişastası ilavesiyle hızlıca karıştırın
Kaynama noktasına gelen sıcak sütü azar azar ekleyip karıştırma işlemini hızlıca sürdürün Yumurtaların kesilmemesi için sürekli karıştırdığınız krema karışımını ocak üzerine alıp kısık ateşte pişirin Kıvam almaya başladığında vanilya özütünü katın
Kısa bir süre ılınan kremaya küçük parçalara böldüğünüz soğuk tereyağını katıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın Toparlanan kremayı kapaklı cam bir kaseye alıp soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız şeftalilerin kabuklarını ince ince soyun Nektarin kullanmayı tercih ettiyseniz kabukları üzerinde bırakın
Dinlenen tart hamurlarını servis tabaklarına alın Orta kısımlarını soğuyan krema ile kaplayın Şeftali dilimlerini birbiri üzerine binecek şekilde dizin Parlaklık vermesi adına meyvelerin üzerine bal sürüp sevdiklerinizle paylaşın
Servis Önerisi
Arzuya göre tartın üzerine tart jölesi sürüp soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?4,0
Alp Tuncer
Marmara Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı okudu Pişman olmadı ancak mezun olduktan sonra bir de MSA'da uzun dönem aşçılık eğitimi aldı Medya sektöründe, birçok yemek dergisi ve kitabında çalıştı Hali hazırda kendine sakladığı tarifler var Mutfakta bekleniyorsunuz!
389
TAKİPÇİ
1282
YAZI
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Malzemeler
Tart hamuru için:
125 gram tereyağı 1 adet yumurt sarısı 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1,5 su bardağı un Tart kreması için:
2,5 su bardağı süt 3 adet yumurta sarısı 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı mısır nişastası 12 tatlı kaşığı vanilya özütü 3 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için:
3 adet orta boy şeftali (arzuya göre nektarin) 2 yemek kaşığı bal Nasıl Yapılır?
Un ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabına alın Soğuk tereyağını küçük parçalar halinde ekleyip ufak ufak toparlanmaya başlayana kadar hamuru karıştırın
Yumurta sarısını katıp karıştırma işlemini sürdürün Yağlı kağıt üzerine aldığınız hamuru, büyük bir beze haline getirip streç filmle sardıktan sonra dinlenmesi için buzdolabına kaldırın
Dinlenen soğuk hamuru üç eşit parçaya bölüp yağlanmış küçük boy tart kalıpları üzerine bastırarak yayın Tart hamurunun belli bölümlerine bir çatal yardımıyla küçük delikler açın
Hamurların eşit oranda pişmesi ve kabarması için tart kalıpları büyüklüğünde yağlı kağıtlar kesin, hamurların üzerine serin Ağırlık yapması ve hamurlara düz bir şekil vermesi için üzerlerini nohut, kuru fasulye gibi bakliyatlarla doldurun
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra üzerlerindeki yağlı kağıt ve kuru bakliyatları alın Aynı ısıda, yeniden, 5 dakika daha fırınladığınız tart tabanlarını fırından çıkartın, soğuması için oda ısısında dinlendirin
Tart kremasını hazırlamak için; sütü küçük boy bir sos tenceresine alıp ısıtın Ayrı bir tencereye aldığınız yumurta sarılarını toz şeker ve mısır nişastası ilavesiyle hızlıca karıştırın
Kaynama noktasına gelen sıcak sütü azar azar ekleyip karıştırma işlemini hızlıca sürdürün Yumurtaların kesilmemesi için sürekli karıştırdığınız krema karışımını ocak üzerine alıp kısık ateşte pişirin Kıvam almaya başladığında vanilya özütünü katın
Kısa bir süre ılınan kremaya küçük parçalara böldüğünüz soğuk tereyağını katıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın Toparlanan kremayı kapaklı cam bir kaseye alıp soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız şeftalilerin kabuklarını ince ince soyun Nektarin kullanmayı tercih ettiyseniz kabukları üzerinde bırakın
Dinlenen tart hamurlarını servis tabaklarına alın Orta kısımlarını soğuyan krema ile kaplayın Şeftali dilimlerini birbiri üzerine binecek şekilde dizin Parlaklık vermesi adına meyvelerin üzerine bal sürüp sevdiklerinizle paylaşın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
8 Eylül 2019
Kurabiye tat ve gevrekliğinde tereyağlı bir tart hamuru hazırlayın öncelikle Tart tarifinde yer alan yaz mevsiminden geriye kalan son meyve güzeli şeftalileri, ince ince dilimleyin Yumurta sarılarını toz şekerle dikkatli bir şekilde çırpıp sıcak süt ilavesiyle güzel mi güzel bir tart kreması hazırlayın Soğuması için buzdolabına kaldırın Sonrası tam anlamıyla tatlı bir şölen, sıra parçaları birleştirmeye geldi
Mini mini tart hamurları kremayla kaplansın, üzerine şeftali dilimleri yerleşsin ve bu akşam çayın yanına mutlaka şeftalili tart hazırlansın Üç bölümden oluşan tart tarifini hazırlamak için sizi mutfağa alalım
KAÇ KİŞİLİK
3 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
45 dakika
Tarifi Yazdır
Malzemeler
Tart hamuru için:
125 gram tereyağı 1 adet yumurt sarısı 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1,5 su bardağı un Tart kreması için:
2,5 su bardağı süt 3 adet yumurta sarısı 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı mısır nişastası 12 tatlı kaşığı vanilya özütü 3 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için:
3 adet orta boy şeftali (arzuya göre nektarin) 2 yemek kaşığı bal
Püf Noktası
Tart hamurunda kullandığınız tereyağının soğuk, diğer malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterinTart hamuru en az 45 dakika süresince buzdolabında bekletmeye özen gösterinKrema hazırlığında çırpılmış yumurta sarılarına sıcak sütü azar azar katıp hızlıca karıştırın
Pişirme Önerisi
Tarifte nektarin kullanmayı tercih ediyorsanız kabuklarını soymadan da kullanabilirsinizKüçük tart kalıpları yerine 24 cm'lik büyük bir tart kalıbı kullanarak da tarifi hazırlayabilir, sevdiklerinize dilim dilim ikram edebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Un ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabına alın Soğuk tereyağını küçük parçalar halinde ekleyip ufak ufak toparlanmaya başlayana kadar hamuru karıştırın
Yumurta sarısını katıp karıştırma işlemini sürdürün Yağlı kağıt üzerine aldığınız hamuru, büyük bir beze haline getirip streç filmle sardıktan sonra dinlenmesi için buzdolabına kaldırın
Dinlenen soğuk hamuru üç eşit parçaya bölüp yağlanmış küçük boy tart kalıpları üzerine bastırarak yayın Tart hamurunun belli bölümlerine bir çatal yardımıyla küçük delikler açın
Hamurların eşit oranda pişmesi ve kabarması için tart kalıpları büyüklüğünde yağlı kağıtlar kesin, hamurların üzerine serin Ağırlık yapması ve hamurlara düz bir şekil vermesi için üzerlerini nohut, kuru fasulye gibi bakliyatlarla doldurun
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra üzerlerindeki yağlı kağıt ve kuru bakliyatları alın Aynı ısıda, yeniden, 5 dakika daha fırınladığınız tart tabanlarını fırından çıkartın, soğuması için oda ısısında dinlendirin
Tart kremasını hazırlamak için; sütü küçük boy bir sos tenceresine alıp ısıtın Ayrı bir tencereye aldığınız yumurta sarılarını toz şeker ve mısır nişastası ilavesiyle hızlıca karıştırın
Kaynama noktasına gelen sıcak sütü azar azar ekleyip karıştırma işlemini hızlıca sürdürün Yumurtaların kesilmemesi için sürekli karıştırdığınız krema karışımını ocak üzerine alıp kısık ateşte pişirin Kıvam almaya başladığında vanilya özütünü katın
Kısa bir süre ılınan kremaya küçük parçalara böldüğünüz soğuk tereyağını katıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın Toparlanan kremayı kapaklı cam bir kaseye alıp soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız şeftalilerin kabuklarını ince ince soyun Nektarin kullanmayı tercih ettiyseniz kabukları üzerinde bırakın
Dinlenen tart hamurlarını servis tabaklarına alın Orta kısımlarını soğuyan krema ile kaplayın Şeftali dilimlerini birbiri üzerine binecek şekilde dizin Parlaklık vermesi adına meyvelerin üzerine bal sürüp sevdiklerinizle paylaşın
Servis Önerisi
Arzuya göre tartın üzerine tart jölesi sürüp soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?4,0
Alp Tuncer
Marmara Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı okudu Pişman olmadı ancak mezun olduktan sonra bir de MSA'da uzun dönem aşçılık eğitimi aldı Medya sektöründe, birçok yemek dergisi ve kitabında çalıştı Hali hazırda kendine sakladığı tarifler var Mutfakta bekleniyorsunuz!
389
TAKİPÇİ
1282
YAZI
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Malzemeler
Tart hamuru için:
125 gram tereyağı 1 adet yumurt sarısı 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1,5 su bardağı un Tart kreması için:
2,5 su bardağı süt 3 adet yumurta sarısı 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı mısır nişastası 12 tatlı kaşığı vanilya özütü 3 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için:
3 adet orta boy şeftali (arzuya göre nektarin) 2 yemek kaşığı bal Nasıl Yapılır?
Un ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabına alın Soğuk tereyağını küçük parçalar halinde ekleyip ufak ufak toparlanmaya başlayana kadar hamuru karıştırın
Yumurta sarısını katıp karıştırma işlemini sürdürün Yağlı kağıt üzerine aldığınız hamuru, büyük bir beze haline getirip streç filmle sardıktan sonra dinlenmesi için buzdolabına kaldırın
Dinlenen soğuk hamuru üç eşit parçaya bölüp yağlanmış küçük boy tart kalıpları üzerine bastırarak yayın Tart hamurunun belli bölümlerine bir çatal yardımıyla küçük delikler açın
Hamurların eşit oranda pişmesi ve kabarması için tart kalıpları büyüklüğünde yağlı kağıtlar kesin, hamurların üzerine serin Ağırlık yapması ve hamurlara düz bir şekil vermesi için üzerlerini nohut, kuru fasulye gibi bakliyatlarla doldurun
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra üzerlerindeki yağlı kağıt ve kuru bakliyatları alın Aynı ısıda, yeniden, 5 dakika daha fırınladığınız tart tabanlarını fırından çıkartın, soğuması için oda ısısında dinlendirin
Tart kremasını hazırlamak için; sütü küçük boy bir sos tenceresine alıp ısıtın Ayrı bir tencereye aldığınız yumurta sarılarını toz şeker ve mısır nişastası ilavesiyle hızlıca karıştırın
Kaynama noktasına gelen sıcak sütü azar azar ekleyip karıştırma işlemini hızlıca sürdürün Yumurtaların kesilmemesi için sürekli karıştırdığınız krema karışımını ocak üzerine alıp kısık ateşte pişirin Kıvam almaya başladığında vanilya özütünü katın
Kısa bir süre ılınan kremaya küçük parçalara böldüğünüz soğuk tereyağını katıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın Toparlanan kremayı kapaklı cam bir kaseye alıp soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız şeftalilerin kabuklarını ince ince soyun Nektarin kullanmayı tercih ettiyseniz kabukları üzerinde bırakın
Dinlenen tart hamurlarını servis tabaklarına alın Orta kısımlarını soğuyan krema ile kaplayın Şeftali dilimlerini birbiri üzerine binecek şekilde dizin Parlaklık vermesi adına meyvelerin üzerine bal sürüp sevdiklerinizle paylaşın