Şeftalİlİ Tart şeftalili tart Malzemeler §** 200 gr margarin §** 1 fincan akışkan yağ §** 2 yumurta §** 1,5 su bardağı şeker §** Yarım paket kabartma tozu §** 3,5 bardak un §** 1 yemek kaşığı bal §** 1 yemek kaşığı nişasta §** 4 adet şeftali Yapılışı 2 yumurtadan birinin sarısı ayrılır 1,5 bardağın şekeri bir bardağı ve un hariç diğer malzemeler karıştırılır sonradan un yedire yedire katılır Fazla yumuşak bir hamur elde edilir Elde edilen hamurdan bir parça ayrılır Kalan hamur tepsiye yayılır Etrafı yükseltilip ortası bastırılır Havuz şeklini bölge hamur hava alması için bir yemek kaşığı nişasta tepsiye delinir sonradan şeftalinin akan suyunu çekmesi için bir yemek kaşığı nişasta tepsiye yayılan hamurun üzerine serpiştirilir Portakal dilimleri biçiminde kesilen şeftaliler hamurun üstüne tamamı ile kapatılacak şekilde sıra sıra dizilir Daha önce ayrılan yarım kadeh şeker şeftalilerin üstüne serpiştirilir Ayırdığımız hamur ince şeritler halinde hazırlanır Şeftalilerin üstüne iki parmak aralıklarla dizilir Kare kare kafes şeklini alan pastanın üstüne yumurta sarısı sürülüp fırına verilir Çıktıktan daha sonra parlaması için üstüne bal sürülür