iltasyazilim
FD Üye
Şeftalili Ters Yüz Kek Malzemeleri
4 adet şeftali
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Kek hamuru için:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tereyağı ve şekeri bir tavada sürekli karıştırarak tereyağını eritin Ardından kek kalıbınızın tabanına döküp yayın
Şeftalileri ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın ve kabuklu kısımları üstte kalacak şekilde kek kalıbına yerleştirin
Geniş bir kapta yumurta ve toz şekeri rengi açılana kadar iyice çırpın
Yumurtalı karışım koyulaşınca yavaşça sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin
Sütü de aynı şekilde sürekli çırparak yavaşça ekleyin
Kuru malzemeleri ayrı bir kapta eleyin, ardından yumurtalı karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla söndürmeden içten dışa doğru karıştırın
Kek hamuru hazır olunca şeftalilerin üzerine dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında alt üst ısıtma ayarında 45 – 50 dakika kadar pişirin
Kek fırından çıkınca 5 10 dakika dinlendirin ve ters çevirin
Arzu ederseniz dondurmayla servis edin
ARDANIN MUTFAĞI
4 adet şeftali
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Kek hamuru için:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tereyağı ve şekeri bir tavada sürekli karıştırarak tereyağını eritin Ardından kek kalıbınızın tabanına döküp yayın
Şeftalileri ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın ve kabuklu kısımları üstte kalacak şekilde kek kalıbına yerleştirin
Geniş bir kapta yumurta ve toz şekeri rengi açılana kadar iyice çırpın
Yumurtalı karışım koyulaşınca yavaşça sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin
Sütü de aynı şekilde sürekli çırparak yavaşça ekleyin
Kuru malzemeleri ayrı bir kapta eleyin, ardından yumurtalı karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla söndürmeden içten dışa doğru karıştırın
Kek hamuru hazır olunca şeftalilerin üzerine dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında alt üst ısıtma ayarında 45 – 50 dakika kadar pişirin
Kek fırından çıkınca 5 10 dakika dinlendirin ve ters çevirin
Arzu ederseniz dondurmayla servis edin
ARDANIN MUTFAĞI