iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
yarım kilo tam olgunlaşmamış şeftali
1 su bardağı tozşeker
1 paket tereyağ (veyaa margarin)
3 çorbakaşığı süt
1 su bardağı un
125 gr mısır nişastası
4 gram granüle maya
3 yumurta
50 gr dövülmüş badem
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Şeftalileri ikiye ayırıp, zar şeklinde doğrayın Tereyağı (veya margarini) ılıtın, tozşekeri kattıktan sonra a uzun süre çırpın Yumurtaları bir seferde katın Mikserle karıştırken unu, mısır nişastasını ve mayayı katın Sütü ilave edip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin
Daha sonra dövülmüş bademleri ve artan una buladığınız şeftalileri ekleyip yavaş yavaş karıştırın Karışımı önceden yağladığınız halka şeklindeki kaba boşaltın Yağlanmış fırın kağıdıyla döşeyin ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırının en alt katına bırakın Bir saat sonra çıkarıp soğuttuktan sonra arzunuza göre süsleyerek servis yapın
yarım kilo tam olgunlaşmamış şeftali
1 su bardağı tozşeker
1 paket tereyağ (veyaa margarin)
3 çorbakaşığı süt
1 su bardağı un
125 gr mısır nişastası
4 gram granüle maya
3 yumurta
50 gr dövülmüş badem
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Şeftalileri ikiye ayırıp, zar şeklinde doğrayın Tereyağı (veya margarini) ılıtın, tozşekeri kattıktan sonra a uzun süre çırpın Yumurtaları bir seferde katın Mikserle karıştırken unu, mısır nişastasını ve mayayı katın Sütü ilave edip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin
Daha sonra dövülmüş bademleri ve artan una buladığınız şeftalileri ekleyip yavaş yavaş karıştırın Karışımı önceden yağladığınız halka şeklindeki kaba boşaltın Yağlanmış fırın kağıdıyla döşeyin ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırının en alt katına bırakın Bir saat sonra çıkarıp soğuttuktan sonra arzunuza göre süsleyerek servis yapın