Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ŞEFTALİNİN FAYDALARI NELERDİR?

ŞEFTALİNİN FAYDALARI NELERDİR?
0
108

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Birçok vitamin ve mineral içermesiyle vücuda sayısız faydası bulunan şeftali, çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlar. Özellikle hamilelik döneminde tüketilmesi gereken meyveler arasındadır. Alzheimer’a karşı koruma sağlaması, cilde iyi gelmesi ve bazı kanser türlerini önlemesi şeftalinin faydaları arasındadır. İşte saymakla bitiremediğimiz şeftalinin faydaları…



ŞEFTALİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Şeftalinin Faydaları Nelerdir?

Yazın gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerini alan şeftali, Bursa, Çanakkale, Mersin gibi birçok ilimizde üretilmektedir. Antioksidan içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Detoks etkisi yapar.

KALBE İYİ GELİR.
Kolesterol, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklar kalp hastalıklarını tetikler. Şeftali kan basıncını yükselten hormon seviyelerini düşürür. Kötü kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürerek olası kalp hastalıklarını önler.

CİLDİ KORUR.
Cildin nem dengesini koruyarak cilt dokusunu iyileştirir. UV ışınlarının ciltte oluşturduğu hasarı azaltır. Güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlar. İçeriğindeki C vitamini sayesinde cildi serbest radikallere ve enfeksiyonlara karşı korur. Kozmetik endüstrisinde cilt kremleri ve losyonlar içinde sıkça bulunur. Koyu halkalardan kurtulmaya yardım eder. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde ciltteki lekeleri yok eder. Flovonoid, vitamin ve mineral açısından zengindir. Bu sayede ölü hücrelerin atılmasına ve cildi canlandırmaya yardım eder.

BAZI KANSER TİPLERİNİ ÖNLEMEYE YARDIM EDER.
İçeriğindeki bazı bileşikler sayesinde bazı kanser türlerini önleyici özelliği vardır. Antikanser özelliklerine sahip iki bileşik olan karotenoidler ve kafeik asit bakımından zengindir. Yapılan bazı araştırmalar, kanserli olmayan cilt hücrelerinin kanserli hücrelere dönüşmesini engellediğini göstermiştir. Sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanserli hücreleri yok etmeye yardım eder. Başka bir çalışmaya göre, günde 2 adet şeftali veya nektarin tüketen kadınların meme kanserine yakalanma oranının daha düşük olduğu belirtilmiştir. Ayrıca akciğer kanseri ve kolon kanseri gibi çeşitli kanser türleriyle mücadele etmeye yardım eder.

İYİ BİR VİTAMİN VE MİNERAL KAYNAĞIDIR.
Şeftali Neye İyi Gelir?

Bol miktarda vitamin içerir. Özellikle A, C, E ve K vitaminlerini bulundurur. Bir adet orta boy şeftali günlük C vitamini ihtiyacının %17’sini ve A vitamini ihtiyacının %10’unu karşılar. Ayrıca potasyum, manganez ve bakır gibi mineraller içerir.

İlginizi Çekebilir: Balgam Sökücü Bitkisel Tedavi
KEMİK VE DİŞLERİ GÜÇLENDİRİR.
Kalsiyum sayesinde kemik ve dişleri güçlendirir. Ayrıca vücut dokularının onarımını sağlayan fosfor içerir. Menopoz dönemindeki kadınlarda kemik erimesine neden olan hastalıkları engeller. Kemik sertliklerini korur. Çene kemikleri ve diş etlerinin güçlendirilmesine katkı sağlar.

BEYNE İYİ GELİR.
Hafıza ve öğrenme fonksiyonlarını geliştirir. Alzheimer hastalığını önlemeye yardım eder.



DETOKS GÖREVİ GÖRÜR.
Vücudu temizleyerek adeta detoks etkisi yapar. Karaciğer ve böbreklerdeki zararlı maddelerin atılmasını sağlar.

SİNİR SİSTEMİNİ KORUR.
Magnezyum vücuttaki sinir ve anksiyetenin önlenmesini sağlar. Yapılan bir araştırmaya göre, magnezyum eksikliği kas ve sinir sinyallerine etki ederek merkezi sinir sisteminin işleyişini etkiler. Şeftali tüketimiyle vücuda magnezyum alınarak sinir sistemi korunur.

GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDANDIR.
İyi bir antioksidan kaynağıdır. Meyve ne kadar olgunlaşmış olursa içeriğindeki antioksidan miktarı o kadar artar. Antioksidan maddeler vücudu hastalıklara ve yaşlanmaya karşı korur. Ayrıca yüksek oranda lif içerir.

YAŞLANMA KARŞITIDIR.
Şeftali

Çinko yaşlanmayı geciktirir. Şeftali gibi çinko açısından zengin besinler, antikor üretimini destekleyerek hücresel hasarı önler. Aynı zamanda vücuttaki üreme hormonu olan testesteron seviyelerini arttırarak erkek üreme organlarının yaşlanmasını yavaşlatır.

GEBELİKTE FAYDA SAĞLAR.
Temel vitamin ve mineralleri içerir. Bu açıdan oldukça değerlidir. İçeriğindeki C vitamini sayesinde bebeğin dişlerinin, kemiklerinin, kaslarının, derisinin ve kan damarlarının sağlıklı büyümesine yardım eder. Ayrıca içeriğindeki folat sayesinde hamilelik sırasında oldukça önemli olan demir emilimini arttırır. Potasyum içermesi sayesinde hamilelikte sık rastlanan yorgunluk ve kas kramplarını engeller.

ALERJİYE İYİ GELİR.
Vücut bir alerjene maruz kaldığında, vücudun bağışıklık sistemi tarafından üretilen histamin veya kimyasalları serbest bırakır. Bu sayede alerjeni vücuttan atmaya yardım eder. Histaminler vücuttaki savunma mekanizmasının bir parçasıdır. Histaminler sayesinde öksürük, kaşıntı ve hapşırma gibi durumları arttırır. Şeftali tüketilmesiyle vücuttaki histaminler harekete geçer. Bunun sonucunda alerjilere karşı koruma sağlanır.

İlginizi Çekebilir: Brokoli Faydaları Nelerdir?
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR.
Şeftali, vücudun normal çalışmasını sağlayan, bağışıklık sistemini koruyan çinko ve askorbik asit açısından zengindir. C vitamini ve çinko bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağışıklık sisteminin korunmasıyla, enfeksiyonlarla mücadele, yaraların kolay iyileşmesi, soğuk algınlığı ve zatürre gibi rahatsızlıklara yakalanma oranı düşer.

SAĞLIKLI GÖZLER İÇİN ŞEFTALİ YEYİN!
Vücuttaki vitamin ve mineral eksikliği nedeniyle görme zayıflıkları oluşabilir. Şeftali beta karotenler ve karotenoidler açısından zengin bir meyvedir. Gözdeki retinayı ve dokuları hastalıklara karşı korur. Katarakt olma riskini azaltır.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ RAHATLATIR.
İçeriğindeki yüksek lif sayesinde bağırsakları rahatlatarak kolay dışkılamayı sağlar. Meyvenin yaklaşık yarısı çözünen lif iken, diğer yarısı çözünmez lif içerir. Bu sayede yiyeceklerin bağırsakta kolay ilerlemesini sağlar. Kabızlığı önler. Çözünür lifler aynı zamanda bağırsaktaki yararlı bakterilere iyi gelir. Bu bakteriler bağırsaktaki hücreleri besleyen kısa zincirli yağ asitlerini üretir. Bağırsaklardaki kısa zincirli yağ asitleri crohn hastalığı, irritabl bağırsak sendromu, iltihaplanma ve ülseratif kolit gibi bağırsak bozukluklarını iyileştirmeye yardım eder. Hemoroid, gastrit, ülser ve düzensiz bağırsak hareketleri gibi rahatsızlıkları engeller.
 

Similar threads

Meyve suyu, reçel, komposto gibi çok farklı şekillerde tüketilebilen meyveleri hemen hemen herkes sever. Üstelik bu meyveler farklı şekillerde kullanılmaları ve tüketilmeleri sebebiyle de farklı yerlerde farklı şekillerde değerlendirilebilir. İşte şeftali de bu meyveler arasındadır. Meyve suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Brokoli İtalya ile benimsenerek dünyaya duyurulan bir sebzedir. Kansere karşı koruma sağlaması, kanserli hücrelerin gelişimini engellemesi, kolesterolü düzenlemesi brokolinin faydaları arasındadır. BROKOLİ FAYDALARI NELERDİR? Brokoli Faydaları Nelerdir? Sağlık açısından birçok faydası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Leblebi, nohuttan elde edilen bir yiyecektir. Nohuttan elde edilmesi sebebiyle leblebinin sağlık açısından birçok faydası vardır. Kalbi koruması, zayıflamaya yardım etmesi, mideye iyi gelmesi leblebinin faydaları arasındadır. Nohut, çok eski yıllardan beri birçok ülkede tüketilen bir besindir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Enginar, Akdeniz bölgesinde bolca yetişen ve kış aylarında sık sık tüketilen, sağlık için faydaları olan bir sebzedir. Kemikleri güçlendirmesi, kolesterolü dengelemesi, beyne yararlı olması enginarın faydaları arasındadır. Tüyleri olan bitkinin, içteki etli kısmı ile yaprakları tüketilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Soğan doğal antibiyotik olarak bilinir. Birçok kanser türüne karşı koruma sağlaması, saçların erken beyazlamasını önlemesi, kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltması soğanın faydaları arasındadır. Kırmızı, beyaz ve sarı gibi birçok türü vardır. Kuru soğan, taze soğan, soğan suyu soğan kürü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,438Konular
980,869Mesajlar
29,482Kullanıcılar
sanane1234Son üye
Üst Alt