Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şehir Üniversitesi'ne önce haczettiler, sonra YÖK el koydu

Şehir Üniversitesi'ne önce haczettiler, sonra YÖK el koydu

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Davutoglu%2Dna%2Dsok%2DIstanbul%2DSehir%2DUniversitesi%2Dnin%2Doldugu%2Darazi%2DHazine%2Dye%2Dgecti%2D229230%2Ejpg

Halkbank’ın tüm mal varlıklarına haciz koymasıyla epeyce güç günler geçiren İstanbul Kent Üniversitesi’nde dün uzun müddettir Başşehir sokaklarında konuşulan gelişmeler arkası gerisine yaşandı. Haksız haciz nedeniyle hiçbir ödemesini yapamayan Akademi yönetimen dün YÖK tarafından el konuldu.

Yüksek Öğretim Kurumu’ndan (YÖK) yapılan açıklamada “Üniversitenin mevcut mali durumunun eğitim öğretim faaliyetini sürdürülemeyecek hale getirdiği; öğrencilerin, akademik ve idari işçinin mağduriyetini büyüteceği ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamasının artık kaçınılmaz hale geldiği anlaşıldığından.

Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 25/d-3 hususu uyarınca İstanbul Kent Üniversitesi’nin ‘Faaliyet Müsaadesinin Süreksiz Olarak Durdurulması’na ve yönetiminin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne zamanına karar verilmiştir” denildi.  

Kent Üniversitesi ile ilgili olarak dünkü birinci gelişme ise el koyma sürecinin adeta provası niteligindeydi.  Halkbank’ın İstanbul Kent Üniversitesi’nin tüm varlıklarına önlem koymasının akabinde yeni bir gelişme daha yaşandı.

Üniversitesi’ye ilişkin 237 sayılı parsel idari bir kararla, 11.12.2019 tarihinde Hazine ismine sessiz sedasız tescil edildi. Halkbank’ın haciz kararına, bir çok STK, akademisyen ve politikten reaksiyon yağmıştı.

Yaşanan bu olaylara karşın üniversitenin tapulu yeri, tapu tescil davası açılmadan ve üniversitenin bilgisi olmadan Maliye Hazinesi’ne devredildi. Mahkemesiz devre reaksiyon gösteren idarenin yaptığı açıklamada şöyle denildi:  

Kartal Tapu Müdürlüğünün 12.12.2019 tarih ve 64712239-105-E.4720758 sayılı yazısıyla, Üniversitemiz ismine kayıtlı olan “İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi, 2222 Ada, 237 (Yeni 12703 ada 237) parsel” nolu taşınmazın mülkiyetinin, Üniversitemizin bilgisi ve isteği dışında Maliye Hazinesi’ne bölümünün gerçekleştirildiği bildirilmiştir. Kelam konusu tescil süreci, mülkiyet hakkına sahip olan Üniversitemizin iştiraki ve bilgisi olmaksızın yapıldığı üzere, kanun kararına yahut mutlaklaşmış bir mahkeme kararına dayanmamaktadır. Tescil süreci, Türk Uygar Kanununun 1013. ve 1014. unsurlarına açıkça terstir. Tescil süreci, tıpkı vakitte Anayasa’da teminat altına alınan mülkiyet hakkının da ihlali manasına gelmektedir.”

Serhat Soykan/Karar

858,497Konular
982,550Mesajlar
30,286Kullanıcılar
yasiinakbsSon üye
Üst Alt