Suriye'nin İdlib kenti kırsalında yapılan hava hücumunda 33 asker şehit olurken, Ulusal Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmaması dikkat çekti.
Türkiye, akşam saatlerinde İdlib'den gelen şehit haberleriyle sarsıldı. İdlib'de hayatını kaybeden askerlerle ilgili tüm bilgilendirme açıklamalarını ise Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptı.
Ulusal Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından ise, şehit askerlere ait bir açıklama yapılmadı.
Bakanlığın Twitter hesabında son paylaşılan mesaj Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile İdlib konusunda gerçekleştirdiği telefon görüşmesi oldu.
HULUSİ AKAR HUDUT BÖLGESİNDE
Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geldikleri Suriye sonunun sıfır noktasında, İdlib'deki rejim gayelerine yönelik kara ve hava takviye vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekâtı yerinde sevk ve yönetim ediyor.
Suriye'nin İdlib kenti kırsalında 33 askerin şehit edilmesinin akabinde Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Güvenlik Zirvesi" sonrasında beraberinde Kara Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Dündar ve Hava Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Küçükakyüz ile Suriye sonuna gitti.
İdlib'deki faaliyetlerin sevk ve yönetim edildiği Hatay'daki Taktik Komuta Yeri'ne geçen Akar, son duruma ait 2. Ordu Kumandanı Korgeneral Sinan Yayla'dan brifing aldı, talimatlar verdi.
Akar, rejim amaçlarına yönelik kara ve hava dayanak vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinden sevk ve yönetim ediyor.
Hulusi Akar ve kumandanlar yaralı askerleri ziyaret etti
Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK ögelerine düzenlenen akında yaralanan askerleri hastanede ziyaret etti.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.