Şehit Vasiyeti Gene hangi dua’yı okudun anne, Vurulduğum yerde güneş açtı Yine mi ağlıyorsun anne, Cennetime yağmur yağdı Üzülme anne yas, sırtımdan yedim kurşunu kalbimden değil Öylece duruyor hayallerim, vatanım ¤¤¤¤¤¤¤¤lere yar yok Izin günümde be anam Yârime mektup yazdım o gün Kınalı ellerinin kokusunu özledim demiş, Bir kalp çizip içine de şafağımı yazmıştım Birliğe döndüğümde erkenden yatmış, Gece beni bir üç nöbetine uyandırmaya gelen çavuşla Rüyamda seni gördüğüm ve beni uyandırdığı için tartışmıştım Sıkı giyin oğlum, hasta olma sakın ve paran varmı diye soruyordun Bende her zamanki gibi var anne diyordum, var Hiç olmadı be anam, hiç olmadı Nasıl isterdim, ardımda bir yar birde belli başlı bırakmıştım Sağ olsun tertibim cemil memleketinden tütün getirmiş, sigarasız kalmıyorduk id O gece birlikte gittik nöbete Yolda bana Sanki bu gece bir şeyler olacakder gibi bakıyordu Fakat yiğitti söylemiyordu Nöbeti devraldığımızda acayip bir ağrı çöktü benimde içime Benzeri terli terli su içiyor, seni üzüyordum be anam, öyle bir şeydi işte Nasıl oldu anlamadım! Cemil yere yat dediğinde çoktan yerde bulmuştum kendimi Anlamadım vurulduğumu, rahat bir şey hissettim sırtımda Terliyordum, yarı yaz gelmiş öğlen sıcağı çökmüştü tepeme Dudaklarım kurudu pat diye Cemil dayan diyordu, lakin ağlıyordu Gözyaşları yüzüme damladığında verdim son nefesimi İşte o lahza sana ilk ihanetimi ettim anne Önce atalarım, sonradan yârim canlandı birdenbire gözümde Hoş gör be anam, kızma Bende baba olacaktım Daha adını bile koymamıştık oğlumuzun, iki ay vardı doğmasına Bilmiyorum duyuyor musunuz sesimizi Korkmayın, ağlamayın, gurur duyun Vasiyetimizdir Pek evlatlar yetiştirin fakat, adları Mehmet, soyadları Şehit olsun