Şehit Yarbay BILGIN YILMAZ alim yılmaz yarbay bilgin yılmaz şehit yarbay yilmaz hayatı Şehit Yarbay BILGIN YILMAZ 9 Nisan 2006 Elazığ Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Ergülmez ile yardımcısı Yarbay Alim Yılmaz’ın aracı geçerken PKK uzakta kumandayla mayın patlattı Yarbay ve 1 er şehit oldu Albay ve koruması yaralandı ELAZIĞ Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Ergülmez, yardımcısı Yarbay Bilgin Yılmaz ile birlikte karakolları denetlemeye bu vesileyle Arıcak İlçesi’ne bağlı Erimli Beldesi’nde PKK’nın mayınlı saldırısına uğradı Araç konvoyu geçerken yola döşenen mayının uzakta kumandayla patlatılması sonucu, Yarbay Alim Yılmaz ile araç sürücüsü er şehit oldu Albay Ergülmez ve koruması Uzman Çavuş Erkut Kaya ise yaralandı Albay Ali Ergülmez, Yarbay Bilgin Yılmaz ile dün Arıcak İlçesi’ne bağlı Erimli Beldesi’ndeki askeri karakolları denetlemek istedi Askeri araç konvoyu Arıcak İlçesi’ne 20 kilometre uzaklıktaki Erimli Beldesi Bileç Mahallesi yakınlarındaki yol ayrımından saat 1300 sıralarında geçerken, PKK’lı teröristler yola döşedikleri mayını uzakta kumandayla patlattılar HASTANEYE YETİŞTİ FAKAT Patlama sonucu araç içerisinde bulunan Albay Ali Ergülmez, Yarbay Alim Yılmaz ve bir koruma yaralandı Vasıta sürücüsü İstanbullu er Sinan Gümüştaş ise olay uygun şehit oldu Zarar Görmüş Albay Ergülmez ve Yarbay Yılmaz ile koruması, önce karayoluyla Kovancılar İlçesi’ne götürülerek ilk tedavileri yapıldıktan daha sonra helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi’ne sevkedildi Oysa Yarbay Yılmaz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu Yaralıların tedavisi ise sürüyor Elazığ Valisi Muammer Muşmal da askeri hastaneye gelerek yaralıları ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Nusret Taşdeler de patlama bölgesine gitti Saldırının arkasından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı 1548932196 1548932196 sehityarbayalimyilmaz5c52d46c40034sehityarbayalimyilmaz5c52d46c40034 http:resimresimuploadcompicturesalimbmp Yarbay'ın PeşindeDün sabah şehitlikte yatan Yarbay eşini ziyaret eden Firdevs Yılmaz büyük oğlu Doğukan'ın doğduğu güne ait anısını anlattı: Hakkari'de doğum yaptığım gün, yan odada zarar görmüş bir terörist yatıyordu Eşim, Doğukan'ı kaldırıp teröriste gösterirken, 'Bu ülkeyi böldürtmeyiz İşte, ben gidersem arkamdan bu büyüyüp asker olacak Sizinki yol yok' dedi ANKARA'da binlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verilen şehit Yarbay Bilgin Yılmaz'ın eşi Firdevs Yılmaz ve iki oğlu Doğukan ile Batıkan, dün sabahtan Şehitlik'teki kabir başındaydılar Mezara her zaman birlikte çiçek koydular Şehitlikte sadece Hürriyet'in izlediği şehit eşi Firdevs Yılmaz'ın, devletten iki isteği vardı: Yetim hakkı yenmesin, oğlum Doğukan, fazla istediği Hava Harp Okulu'na alınsın Şehidimin de kanı yerde kalmasın Ailemizin gazetesidediği Hürriyet'te eşinin cenaze töreniyle ilgili haberleri okuyup, fotoğrafları inceleyen ve dünkü haber için teşekkür eden şehit eşi, Bilgin'im de Hürriyet'i fazla sever, bütün gazeteler içinde ona daha pozitif tartma verir, öbür bir yere koyardıdedi Ufak oğlu Batıkan (11) da Babam sanki operasyona gitmiş gibi O bizi yalnız bırakmaz, içimde her lahza gelecekmiş gibi bir his vardedi Yılmaz, Doğukan'ı (17), Hakkari'de eşinin tahsis yaptığı dönemde dünyaya getirdiğini belirterek, şunları söyledi: TERÖRİSTE MESAJ Hakkari'de doğduğu için ona Doğukan adını verdik Doğum yaptığım gün, emrindeki odada zarar görmüş olarak ele geçirilen bir terörist yatıyordu Eşim, Doğukan'ı kaldırıp teröriste gösterirken, 'Bu ülkeyi böldürtmeyiz İşte, ben gidersem arkamdan bu büyüyüp asker olacak Sizinki yol yok Şayet bu yaralanma senin için kurtuluş olur' dedi Oğlum, Hava Harp Okulu'na girmeyi arzuluyordu Babasının bıraktığı yerden askerliğe, onun ilkeleriyle devam edecek Oğullarımız Doğukan ve Batıkan onu yaşatacak, onlar da birer Alim Yılmaz olarak ülkelerine hizmet edecekler id AĞLAMAZDI Askeri şehit us Bilgin, defalarca yutkunur, bizim yanımızda muhakkak gözyaşı dökmezdi Onun sigara içişinden, yutkunuşundan ne düşündüğünü anlardım Her şehit töreninden daha sonra çocuklarına ve bana 'şehit olursam sakın ağlamayın, sakın hainleri sevindirmeyin' diyordu Allah, o lahza sabrını veriyor Ağlamadım, ağlayanları teselli ettim Bundan Böyle, Alim'imle burada baş başayım Onun sevdiği türküleri söyler, onun için ağıtlarımı yakarım Eşime laf verdiğim için ağlamadım ÇOCUKLARA BEN SÖYLEDİM İl Jandarma Komutanımızın bulunduğu aracın maksat alındığı söylenince derhal hastaneye gittim Komutanla benzer araçta olduklarını biliyordum O anda eşimin şehit mi, yaralı mı olduğunu bilmiyordum Bana da kimse gözüme bakıp bir şey söyleyemedi Eşim ve bir erimizin cenazesi geldi Çocuklarımın babasının şehit olduğu haberini benden duymalarını istiyordum Eve gidince, asker eşleri çocuklarımın yanındaydı Bize 'şehit oldu' diyemiyorlardı Çocuklarım da babalarının zarar görmüş olduğunu sanıyorlardı Doğukan ve Batıkan, 'anne geçmiş olsun' dediklerinde, ben de 'keşke sizlere geçmiş olsun diyebilsem Başımız sağolsun çocuklar Artık siz şehit oğlusunuz' dedimVATAN SAĞOLSUN Yılmaz, aynı zamanda aile dostu olan eşinin bir tabanca arkadaşına, Çocuklarım olmasa; ben Bilgin'in ardından yaşayamazdım Kafama sıkardım ama, çocuklarım ve vatanım için inatla yaşayacağım Vatan sağolsun Vatan için iki oğlum, iki askerim daha vardedi Eşinin sevdiği türküyü okudu Firdevs Yılmaz, eşinin yanında kayınvalidesi ve çocuklarıyla geldi, çiçek koyup dua etti sonra kayınvalidesi ve çocukları uzaklaştırıp, yalnız başına gözyaşı döktü Gerisinde da eşinin çok sevdiği Beyaz giyme toz olur, siyah giyme söz oluradlı Bolu türküsünü söyledi Eşinin adının yazılı olduğu tabelayı okşayan Firdevs Yılmaz, karşısında eşi varmış gibi konuştu: Bundan sonra her gün yanında olacağım Bundan Böyle burası bizim evimiz, şehitliğimizArkadaşı: Yarım saatte 17 PKK'lı avladı Kabir ziyaretinde arkadaşının eşine ve çocuklarını yalnız bırakmayan Aile dostuve tabanca arkadaşı bir komutan da, Hürriyet'e şunları söyledi: KENDİ GİRERDİ Bilgin'den önce 29 Ekim 1996'da Diyarbakır Özel Harekat birliğine terörist grup el bombaları atarak saldırdı 14 şehit verdik, grup komutanı Yusuf Altun da yaralandı Altun'dan sonradan o göreve atanan Yüzbaşı Bahtiyar Er 23 Nisan 1997'de şehit oldu Er'den daha sonra Özel Harekat Grup Komutanlığı'na Bilgin atandı Ayrıca o grubu toparladı, hem de şehit vermeden 200 civarında teröristi devredışı bıraktı Arazi taraması esnasında bir mağaraya girilmesi gerekiyorsa; askerini sokmaz, önce kendi girerdi Hele KulpSason arasındaki bir operasyonu var ama, onu anlatmadan geçemeyeceğim Terörist grup bulunduğu ihbarı üzerine birliğiyle birlikte helikopterle indi yarım saat içinde 17 teröristi etkisiz ayla getirdi Hiçbir askerinin de burnu kanamadı Hakiki bir kahramandı Babası: Ölümden korkmazdı Mehmet Yılmaz: Diyarbakır, İdil, Beytüşşebap, Nahçıvan'da ve iki kere de Ankara'da tahsis yaptı Ben de emekli astsubayım Kendisi asker edinmek istedi Yüksek Denizcilik Okulu'nu kazandı Üniversite sınavları sonucu gelmeden, İzmir Menteş'de kampa alındılar Ben oraya gitim, Hadi oğlum gidelimdedim, o, Baba, vefat etmek var dönmek yokdedi Onun gözüne ölüm diye bir nefret edilen şey girmiyordu Eniştesi: Kalleşçe aldılar Yılmaz Kacur: Abim, çatışmaya girse; teröriste can verecek bir asker değildi Mesleğini, vatanını, milletini, bayrağını seven farklı bir insandı Çakı gibiydi Aramızdan kalleşçe aldılar Vatanını, bayrağını o kadar fazla seviyordu fakat, DoğuBatı diye ayırmıyordu Onun için Beytüşşebap'da doğan oğlunun adını Doğukan, Ankara'da doğan ikinci oğlunun adını da Batıkan koydu Kız kardeşi: Gururluyum Dilek Kacur: Abime çok benziyorum, onunla kibir duyuyorum Annemin rüyasının bütün tersine yüzü nur gibiydi O gururlu, asker duruşu hiç gözümün önünden gitmiyor Ailesine fazla düşkündü