iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 adet kuzu incik
1 yemek kaşığı tereyağı
Pilav için:
2 su bardağı şehriye
2, 5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
Tuz
Hazırlanışı
Kuzu incikleri bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 1 saat pişiriyoruz Suyunu tamamen çekince 1 kaşık tereyağını koyup etleri hafif hafif kavurur gibi kızartıyoruz
Pilavı;
Zeytinyağıyla şehriyeleri rengi koyulaşana kadar kısık ateşte kavuruyouz Tuzunu ve suyunu verip kaynayınca kısıp pişmeye bırakıyoruz Pişen pilavın içine 1 kaşık tereyağını koyup kapağını kapatıyoruz Servis esnasında karıştırıp sunuyoruz Afiyet olsun
4 adet kuzu incik
1 yemek kaşığı tereyağı
Pilav için:
2 su bardağı şehriye
2, 5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
Tuz
Hazırlanışı
Kuzu incikleri bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 1 saat pişiriyoruz Suyunu tamamen çekince 1 kaşık tereyağını koyup etleri hafif hafif kavurur gibi kızartıyoruz
Pilavı;
Zeytinyağıyla şehriyeleri rengi koyulaşana kadar kısık ateşte kavuruyouz Tuzunu ve suyunu verip kaynayınca kısıp pişmeye bırakıyoruz Pişen pilavın içine 1 kaşık tereyağını koyup kapağını kapatıyoruz Servis esnasında karıştırıp sunuyoruz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.