iltasyazilim
FD Üye
Şehriye Pilavı nasıl yapılır
Şehriye Pilavı yapılışı
Şehriye Pilavı malzemeler
½ paket tel şehriye
½ su bardağı doğranmış ya da rendelenmiş domates
3 su bardağı su
50 gr margarin
1 tatlı kaşığı tuzlu
2 küp dondurulmuş tavuk suyu ya da 1 tatlı kaşığı etsu veya tavuksu tablet
Şehriye Pilavı Tarifi
Margarinin yarısını yassı bir tencerede eritin ve tel şehriyelerin yarısını 5 dakika dek tamamen kavurun Şehriyeleri bir vahşi alıp, yağın öteki yarısıyla şehriyelerinin kalanını da kavurup kaptaki şehriyelerin üstüne ekleyin Domates, su, tuz ve tavuk suyunu tencereye alın, su kaynadığında şehriyeleri tencereye ekleyin ve tahta kaşıkla bir kere karıştırın Ocağı kısın ve 67 dakika dek şehriyeler suyunu çekene dek pilavı pişirin
Sağlık olsun *
Şehriye Pilavı yapılışı
Şehriye Pilavı malzemeler
½ paket tel şehriye
½ su bardağı doğranmış ya da rendelenmiş domates
3 su bardağı su
50 gr margarin
1 tatlı kaşığı tuzlu
2 küp dondurulmuş tavuk suyu ya da 1 tatlı kaşığı etsu veya tavuksu tablet
Şehriye Pilavı Tarifi
Margarinin yarısını yassı bir tencerede eritin ve tel şehriyelerin yarısını 5 dakika dek tamamen kavurun Şehriyeleri bir vahşi alıp, yağın öteki yarısıyla şehriyelerinin kalanını da kavurup kaptaki şehriyelerin üstüne ekleyin Domates, su, tuz ve tavuk suyunu tencereye alın, su kaynadığında şehriyeleri tencereye ekleyin ve tahta kaşıkla bir kere karıştırın Ocağı kısın ve 67 dakika dek şehriyeler suyunu çekene dek pilavı pişirin
Sağlık olsun *