iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 su bardağı arpa şehriye 1 adet küçük boy kırmızı soğan 6 adet cherry domates 2 adet orta boy salatalık 12 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin 1 adet közlenmiş kırmızı biber 4 adet salatalık turşusu 1 adet taze sıkılmış limon suyu 4 yemek kaşığı zeytinyağı 14 çay kaşığı sarımsak tozu 1 çay kaşığı kekik 12 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Arpa şehriyeyi, derin bir tencerede kaynamakta olan suda 68 dakika kadar haşlayın Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanı küçük parçalar halinde doğrayın Cherry domatesleri dört eşit parçaya bölün Kabuğunu alacalı şekilde soyduğunuz salatalıkları küp şeklinde doğrayın Közlenmiş kırmızı biber turşusu ve uç kısımlarını aldığınız salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin Suyunu süzdüğünüz haşlanmış arpa şehriyeleri geniş bir salata kasesine alın Doğramış olduğunuz tüm malzemeyi dilimlenmiş siyah zeytinlerle birlikte ekleyin Salatanın sosunu hazırlamak için; küçük bir kasede taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, sarımsak tozu, kekik ve tuzu karıştırın Sosuyla harmanladığınız salatayı sulanmaması için bekletmeden soğuk ya da ılık olarak servis edin
1 su bardağı arpa şehriye 1 adet küçük boy kırmızı soğan 6 adet cherry domates 2 adet orta boy salatalık 12 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin 1 adet közlenmiş kırmızı biber 4 adet salatalık turşusu 1 adet taze sıkılmış limon suyu 4 yemek kaşığı zeytinyağı 14 çay kaşığı sarımsak tozu 1 çay kaşığı kekik 12 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Arpa şehriyeyi, derin bir tencerede kaynamakta olan suda 68 dakika kadar haşlayın Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanı küçük parçalar halinde doğrayın Cherry domatesleri dört eşit parçaya bölün Kabuğunu alacalı şekilde soyduğunuz salatalıkları küp şeklinde doğrayın Közlenmiş kırmızı biber turşusu ve uç kısımlarını aldığınız salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin Suyunu süzdüğünüz haşlanmış arpa şehriyeleri geniş bir salata kasesine alın Doğramış olduğunuz tüm malzemeyi dilimlenmiş siyah zeytinlerle birlikte ekleyin Salatanın sosunu hazırlamak için; küçük bir kasede taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, sarımsak tozu, kekik ve tuzu karıştırın Sosuyla harmanladığınız salatayı sulanmaması için bekletmeden soğuk ya da ılık olarak servis edin