iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Basmati Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardak basmati pilavı
*13 su bardağı şehriye
*200 gram tereyağı butter
*1 kahve fincanı yağı
*1 yemek kaşığı tuz
*23 et bulyon
*3 su bardağı kaynamış su
Şehriyeli Basmati Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce pilavı yıkayıp sıcak suya koyup tuzda koyun biraz içinde kalsın 20 dk aceleniz varsa sırf yıkayıp süzün
O arada kittele 3 bardak su kaynatın
Sonra yüksek ateşe açıp tereyağı ve sıvıyağı kavurup şehriyeleri ekleyip birlikte kavurun şehriyeler hafif kararıyasıya kadar
Sonra süzülmüş pilavı da içine atıp et bulyonla birlikte kavurun iyice 57 dk yeterlidir (hala yüksek ateşte)
Kavurludukdan sonra tavayı veya tencereyi kenara alıp 3 su bardağı kaynamış suyu ekleyip karıştırın, 1 yemek kaşığı tuzda koyup karıştırın ,tahta kaşıkla ki tavanız çizilmesin
Sonra kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynatın 1 dakikaya kadar atesi düşürün en kısık ayarına ve 30 dk kendi kendine suyu çeksin
Çektikten sonra karıştırın pilavı ve mendil üstüne koyup tekrar kapağı kapatıp ateşi de kapatıp ocak üstünde bırakıp dinlensin ( aceleniz varsa bu uygulamayı yapmanıza gerek yok hemende yenilir)
(1 Bardak Pilava 112 su Bardağı kaynamış su girer her pilav türünde !!!)
Afiyet olsun
*
*2 su bardak basmati pilavı
*13 su bardağı şehriye
*200 gram tereyağı butter
*1 kahve fincanı yağı
*1 yemek kaşığı tuz
*23 et bulyon
*3 su bardağı kaynamış su
Şehriyeli Basmati Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce pilavı yıkayıp sıcak suya koyup tuzda koyun biraz içinde kalsın 20 dk aceleniz varsa sırf yıkayıp süzün
O arada kittele 3 bardak su kaynatın
Sonra yüksek ateşe açıp tereyağı ve sıvıyağı kavurup şehriyeleri ekleyip birlikte kavurun şehriyeler hafif kararıyasıya kadar
Sonra süzülmüş pilavı da içine atıp et bulyonla birlikte kavurun iyice 57 dk yeterlidir (hala yüksek ateşte)
Kavurludukdan sonra tavayı veya tencereyi kenara alıp 3 su bardağı kaynamış suyu ekleyip karıştırın, 1 yemek kaşığı tuzda koyup karıştırın ,tahta kaşıkla ki tavanız çizilmesin
Sonra kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynatın 1 dakikaya kadar atesi düşürün en kısık ayarına ve 30 dk kendi kendine suyu çeksin
Çektikten sonra karıştırın pilavı ve mendil üstüne koyup tekrar kapağı kapatıp ateşi de kapatıp ocak üstünde bırakıp dinlensin ( aceleniz varsa bu uygulamayı yapmanıza gerek yok hemende yenilir)
(1 Bardak Pilava 112 su Bardağı kaynamış su girer her pilav türünde !!!)
Afiyet olsun
*