Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şehriyeli Basmati Pilavı

Şehriyeli Basmati Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şehriyeli Basmati Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardak basmati pilavı
*13 su bardağı şehriye
*200 gram tereyağı butter
*1 kahve fincanı yağı
*1 yemek kaşığı tuz
*23 et bulyon
*3 su bardağı kaynamış su

Şehriyeli Basmati Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce pilavı yıkayıp sıcak suya koyup tuzda koyun biraz içinde kalsın 20 dk aceleniz varsa sırf yıkayıp süzün
O arada kittele 3 bardak su kaynatın
Sonra yüksek ateşe açıp tereyağı ve sıvıyağı kavurup şehriyeleri ekleyip birlikte kavurun şehriyeler hafif kararıyasıya kadar
Sonra süzülmüş pilavı da içine atıp et bulyonla birlikte kavurun iyice 57 dk yeterlidir (hala yüksek ateşte)
Kavurludukdan sonra tavayı veya tencereyi kenara alıp 3 su bardağı kaynamış suyu ekleyip karıştırın, 1 yemek kaşığı tuzda koyup karıştırın ,tahta kaşıkla ki tavanız çizilmesin
Sonra kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynatın 1 dakikaya kadar atesi düşürün en kısık ayarına ve 30 dk kendi kendine suyu çeksin
Çektikten sonra karıştırın pilavı ve mendil üstüne koyup tekrar kapağı kapatıp ateşi de kapatıp ocak üstünde bırakıp dinlensin ( aceleniz varsa bu uygulamayı yapmanıza gerek yok hemende yenilir)
(1 Bardak Pilava 112 su Bardağı kaynamış su girer her pilav türünde !!!)
Afiyet olsun
*
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt