iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Bulgur Pilavı (Kolay Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
*Bardak ölçüsü 300 ml
*1 su bardağı pilavlık kalın bulgur
*12 (yarım) su bardağı arpa şehriye
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*12 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
*3 su bardağı (Tavuk suyu ve su yarı yarıya)
*Tuz
Şehriyeli Bulgur Pilavı (Kolay Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı
1
*Tavaya yağları alalım
*Yağlar eridiğinde şehriyeyi ekleyelim
*Rengi dönene kadar kavuralım
*Kavrulan şehriyeleri yıkadığımız bulguru ekleyelim
*Biraz kavurup suyunu ve tuzunu ekleyelim
*Kaynamaya başladığında kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirelim
*Pilavın demlenmesi için 1015 dakika bekleyelim
*Sıcak servis yapalım
*Tavukla beraber muhteşem bir lezzet oluyor Afiyet şifalar olsun?
Not Pilavın suyunu kendi bulgurunuza göre ayarlayabilirsiniz Şehriyede olduğu için 3 bardak su kullandım
*Bardak ölçüsü 300 ml
*1 su bardağı pilavlık kalın bulgur
*12 (yarım) su bardağı arpa şehriye
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*12 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
*3 su bardağı (Tavuk suyu ve su yarı yarıya)
*Tuz
Şehriyeli Bulgur Pilavı (Kolay Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı
1
*Tavaya yağları alalım
*Yağlar eridiğinde şehriyeyi ekleyelim
*Rengi dönene kadar kavuralım
*Kavrulan şehriyeleri yıkadığımız bulguru ekleyelim
*Biraz kavurup suyunu ve tuzunu ekleyelim
*Kaynamaya başladığında kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirelim
*Pilavın demlenmesi için 1015 dakika bekleyelim
*Sıcak servis yapalım
*Tavukla beraber muhteşem bir lezzet oluyor Afiyet şifalar olsun?
Not Pilavın suyunu kendi bulgurunuza göre ayarlayabilirsiniz Şehriyede olduğu için 3 bardak su kullandım