iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*3 su bardağı kaynamış et suyu
*Normal su yada tavuksuyu da kullanabilirsiniz
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı tel şehriye
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Tencereye sıvı yağ ve tel şehriyeyi koyup şehriye hafif renk almaya başlayınca tereyağını ekliyoruz Şehriyeler iyice kahverengi olunca bulguru ekleyip bir iki karıştırıp kaynar et suyunu ekliyoruz Tuzunu da ekleyip karıştırıyoruz Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Suyu iyice çekince pilavı bir iki karıştırıp ocağı kapatıp demlemeye bırakıyoruz
Afiyet olsun
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*3 su bardağı kaynamış et suyu
*Normal su yada tavuksuyu da kullanabilirsiniz
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı tel şehriye
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Tencereye sıvı yağ ve tel şehriyeyi koyup şehriye hafif renk almaya başlayınca tereyağını ekliyoruz Şehriyeler iyice kahverengi olunca bulguru ekleyip bir iki karıştırıp kaynar et suyunu ekliyoruz Tuzunu da ekleyip karıştırıyoruz Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Suyu iyice çekince pilavı bir iki karıştırıp ocağı kapatıp demlemeye bırakıyoruz
Afiyet olsun