iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kaşık tel şehriye
*2 su bardağı bulgur
*Yarım kepçe sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*3 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Sulu yemeklerin yanına yapacağınız nefis bir pilav
Öncelikle 3 bardak suyumuzu koyalım kaynaması için su kaynayana kadar biz tencereye yağımızı ekleyip şehriyeleri rengi dönene kadar iyice kavurun rengi koyulaşsın
Sonra bulguru ekleyin onuda 12 dakika daha kavurun ve tuz, karabiberini ilave edin karıştırın kaynayan suyumuzu üzerine ekleyin
Kaynayan pilavın altını kısın ağzını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin 5 dakika kadar demlendirin servise hazırrr))
Not: Suyu ölçtüğünüz bardakla bulguru ölçün
*2 kaşık tel şehriye
*2 su bardağı bulgur
*Yarım kepçe sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*3 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Sulu yemeklerin yanına yapacağınız nefis bir pilav
Öncelikle 3 bardak suyumuzu koyalım kaynaması için su kaynayana kadar biz tencereye yağımızı ekleyip şehriyeleri rengi dönene kadar iyice kavurun rengi koyulaşsın
Sonra bulguru ekleyin onuda 12 dakika daha kavurun ve tuz, karabiberini ilave edin karıştırın kaynayan suyumuzu üzerine ekleyin
Kaynayan pilavın altını kısın ağzını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin 5 dakika kadar demlendirin servise hazırrr))
Not: Suyu ölçtüğünüz bardakla bulguru ölçün