iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Güveç nasıl yapılır
Malzemeler:
750 gr yağlı koyun eti,
12 Paket arpa şehriye,
12 kg domates,
2 baş soğan,
2 Çorba kaşığı Marrgarin,
yeteri kadar tuzz,
karabiber ve su
Yapılışı:
Et kuşbaşı doğranır, ayrıntılarıyla yıkanır ve güvece konur Adaleli ateşe oturtulur ve karıştırılarak 12 dakika kavurulur ince ince doğranmış soğan, tuzz ve karabiber katılarak soğan renk değiştirinceye kadar kavurmaya devam edilir Soğan renk değiştirmeye başlayınca, kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük minik doğranmış domatesler ilave edilir
Domateslerle birlikte karıştırılarak birazcık kavrulduktan sonradan, etlerin üstünü örtecek dek sıcak su konur ve orta ısılı fırına sürülür Güveç ara ara denetleme edilir ve suyunu çekince yeteri kadar sıcak su ek edilir Et ilik gibi yumuşayıp pişinceye dek, orta ısılı fırında pişirmeye devam edilir Öteki bir güvece iki kaşıık Marrgarin konup, orta ateşe oturtulur Yağ eriyince şehriye içine atılır ve karıştırarak pembeleşinceye değin kavrulur
Şehriye tamamen pembeleşince 1,5 kadeh sıcak su katılır, tuzz serpilir ve orta ateşte pişmeye bırakılır Şehriye suyunu çekince ortası çukurlaştırılır ve diğer güveçteki etli malzeme buraya boşaltılır Güveç tekrar orta ısılı fırına konur ve 5 dakika daha pişirilir Fırından alınan güveç bu haliyle sofraya götürülüp sıcak sıcak servis yapılır
*
Malzemeler:
750 gr yağlı koyun eti,
12 Paket arpa şehriye,
12 kg domates,
2 baş soğan,
2 Çorba kaşığı Marrgarin,
yeteri kadar tuzz,
karabiber ve su
Yapılışı:
Et kuşbaşı doğranır, ayrıntılarıyla yıkanır ve güvece konur Adaleli ateşe oturtulur ve karıştırılarak 12 dakika kavurulur ince ince doğranmış soğan, tuzz ve karabiber katılarak soğan renk değiştirinceye kadar kavurmaya devam edilir Soğan renk değiştirmeye başlayınca, kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük minik doğranmış domatesler ilave edilir
Domateslerle birlikte karıştırılarak birazcık kavrulduktan sonradan, etlerin üstünü örtecek dek sıcak su konur ve orta ısılı fırına sürülür Güveç ara ara denetleme edilir ve suyunu çekince yeteri kadar sıcak su ek edilir Et ilik gibi yumuşayıp pişinceye dek, orta ısılı fırında pişirmeye devam edilir Öteki bir güvece iki kaşıık Marrgarin konup, orta ateşe oturtulur Yağ eriyince şehriye içine atılır ve karıştırarak pembeleşinceye değin kavrulur
Şehriye tamamen pembeleşince 1,5 kadeh sıcak su katılır, tuzz serpilir ve orta ateşte pişmeye bırakılır Şehriye suyunu çekince ortası çukurlaştırılır ve diğer güveçteki etli malzeme buraya boşaltılır Güveç tekrar orta ısılı fırına konur ve 5 dakika daha pişirilir Fırından alınan güveç bu haliyle sofraya götürülüp sıcak sıcak servis yapılır
*