iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli İran Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı pirinç
*1 su bardağı şehriye
*1,5 su bardağı yağ
*Tuz
*Tavuk bulyon
Şehriyeli İran Pilavı Tarifi Yapılışı Merhaba Tane pilav yapmanin püf noktalarini söyliyeyim
1 Yağda pirincimizi iyice kızartın karıştırın
2 Suyu her zaman yemek kaşığının başına kadar seviyesi olsun
3 Yemekten yarım saat önce yapınÇünkü dinlenen pilav her zaman lezzetli ve tane*olur
Öncelikle pilavımızı iyice yıkıyoruz, 3 kere hatta Ardindan tenceremize yağımızı ilave ediyoruz Sonra şehriyelerimizi kızartıyoruz Ardından yıkadığımız pirinci ilave ediyoruz ve 1 yemek kaşığı tuz ilave ediyoruz*Ardından sıcak suyumuzu dökmeden, bir kaba tavuk bulyonu eritiyoruz*Sonra suyumuzu ve tavuk bulyonu döküyoruz (Bu pirinç çok su istediği için fazla su koydum) Kaynadıktan sonra hazır Afiyet olsun
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir
*3 su bardağı pirinç
*1 su bardağı şehriye
*1,5 su bardağı yağ
*Tuz
*Tavuk bulyon
Şehriyeli İran Pilavı Tarifi Yapılışı Merhaba Tane pilav yapmanin püf noktalarini söyliyeyim
1 Yağda pirincimizi iyice kızartın karıştırın
2 Suyu her zaman yemek kaşığının başına kadar seviyesi olsun
3 Yemekten yarım saat önce yapınÇünkü dinlenen pilav her zaman lezzetli ve tane*olur
Öncelikle pilavımızı iyice yıkıyoruz, 3 kere hatta Ardindan tenceremize yağımızı ilave ediyoruz Sonra şehriyelerimizi kızartıyoruz Ardından yıkadığımız pirinci ilave ediyoruz ve 1 yemek kaşığı tuz ilave ediyoruz*Ardından sıcak suyumuzu dökmeden, bir kaba tavuk bulyonu eritiyoruz*Sonra suyumuzu ve tavuk bulyonu döküyoruz (Bu pirinç çok su istediği için fazla su koydum) Kaynadıktan sonra hazır Afiyet olsun
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir