iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Kuzu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı Filiz arpa şehriye
*250 gr kuzu kuşbaşı
*1 adet kuru soğan
*1 adet havuç
*1 adet kereviz
*1 adet patates
*1 adet şalgam
*1 su bardağı ince doğranmış lahana
*1 adet yumurta
*3 diş sarımsak
*1 adet defne yaprağı
*1 adet limon suyu
*Yarım demet maydanoz
*Tuz, karabiber, pul biber
*7 su bardağı su
Şehriyeli Kuzu Çorbası Tarifi Yapılışı Etleri bir tencereye koyun ve üzerine 7 su bardağı su koyarak yumuşayıncaya kadar pişirin Etler pişerken, üzerinde biriken köpükleri ara sıra alın
Tüm sebzeyi küp doğrayarak pişen etin içine ekleyin Sebzeler pişene kadar etle birlikte kaynatmaya devam edin
Şehriyeyi, baharatları ve doğranmış maydanozu ekleyin
Ayrı bir kasede yumurtayla limonu iyice çırptıktan sonra, sıcak çorbadan ilave ederek terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ekleyin
Sarımsaklı tereyağı hazırlayıp kızarmış ekmeklerin üzerine sürün
Çorbanın yanında servis yapın
*1 çay bardağı Filiz arpa şehriye
*250 gr kuzu kuşbaşı
*1 adet kuru soğan
*1 adet havuç
*1 adet kereviz
*1 adet patates
*1 adet şalgam
*1 su bardağı ince doğranmış lahana
*1 adet yumurta
*3 diş sarımsak
*1 adet defne yaprağı
*1 adet limon suyu
*Yarım demet maydanoz
*Tuz, karabiber, pul biber
*7 su bardağı su
Şehriyeli Kuzu Çorbası Tarifi Yapılışı Etleri bir tencereye koyun ve üzerine 7 su bardağı su koyarak yumuşayıncaya kadar pişirin Etler pişerken, üzerinde biriken köpükleri ara sıra alın
Tüm sebzeyi küp doğrayarak pişen etin içine ekleyin Sebzeler pişene kadar etle birlikte kaynatmaya devam edin
Şehriyeyi, baharatları ve doğranmış maydanozu ekleyin
Ayrı bir kasede yumurtayla limonu iyice çırptıktan sonra, sıcak çorbadan ilave ederek terbiyeyi ısıtın ve çorbaya ekleyin
Sarımsaklı tereyağı hazırlayıp kızarmış ekmeklerin üzerine sürün
Çorbanın yanında servis yapın