iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 kg kuzu incik
5 çorba kaşığı margarin
Yarım kg arpa şehriye
2 domates (veya 1 çorba kaşığı salça)
2 baş soğan
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Margarinden iki kaşık alıp kızdırın ve etleri katıp karıştırmaya başlayın
Incikler iyice pembeleşsin, sularını salıp çeksinler Bir başka kapta, yine margarinden bir kaşık alıp eritin Ince doğranmış soğanları tahta kaşıkla karıştırın Renkleri değişmeye başlayınca , kabuklan alınmış küçük parça domatesi (veya salçayı) katın, kavrulsunlar Üzerlerine et suyundan biraz gezdirin , pişip bulamaç olsunlar Kalan iki kaşık yağı eritip, bu kez de arpa şehriyeyi beş dakika kadar kavurun Hazırladığınız salçayı şehriyelere katın lyice pişen inciklerin suyundan gezdirin Şehriyeler suyunu çekip şişsinler Üzerlerine incikleri dizin Et suyundan bir parça gezdiin ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın Lapalaştırmadan, ezmeden, diri bırakmadan sofranıza getirin
1 kg kuzu incik
5 çorba kaşığı margarin
Yarım kg arpa şehriye
2 domates (veya 1 çorba kaşığı salça)
2 baş soğan
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Margarinden iki kaşık alıp kızdırın ve etleri katıp karıştırmaya başlayın
Incikler iyice pembeleşsin, sularını salıp çeksinler Bir başka kapta, yine margarinden bir kaşık alıp eritin Ince doğranmış soğanları tahta kaşıkla karıştırın Renkleri değişmeye başlayınca , kabuklan alınmış küçük parça domatesi (veya salçayı) katın, kavrulsunlar Üzerlerine et suyundan biraz gezdirin , pişip bulamaç olsunlar Kalan iki kaşık yağı eritip, bu kez de arpa şehriyeyi beş dakika kadar kavurun Hazırladığınız salçayı şehriyelere katın lyice pişen inciklerin suyundan gezdirin Şehriyeler suyunu çekip şişsinler Üzerlerine incikleri dizin Et suyundan bir parça gezdiin ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın Lapalaştırmadan, ezmeden, diri bırakmadan sofranıza getirin