iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı su (2 tane tavuk bulyonlu)
*yarım çay kaşığı tuz
*13 çay bardağı arpa şehriye
*25 gr Teremyağ
*Limon suyu
Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı Arpa şehriyeyi tencerede yağsız bir şekilde tuzla birlikte kavuruyoruz Renk değiştirmeye başlayınca ocağın altını kısıp teremyağ ekliyoruz ve eritiyoruz Ardından daha önceden yıkamış olduğumuz pirinci ilave ediyoruz ve pirinci de biraz kavuruyoruz ki lapa gibi olmasın 45 damla kadar limon suyu ekliyoruz Ardından tavuk sulu sıcak su ekliyoruz Ölçü 1 bardak pirince 1 5 bardak su olacak şekilde toplamda 3 bardak su pilavı suyunu çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz Suyunu çekince altını ve kapağını kapatıp demlenmesi için bırakıyoruz
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı su (2 tane tavuk bulyonlu)
*yarım çay kaşığı tuz
*13 çay bardağı arpa şehriye
*25 gr Teremyağ
*Limon suyu
Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı Arpa şehriyeyi tencerede yağsız bir şekilde tuzla birlikte kavuruyoruz Renk değiştirmeye başlayınca ocağın altını kısıp teremyağ ekliyoruz ve eritiyoruz Ardından daha önceden yıkamış olduğumuz pirinci ilave ediyoruz ve pirinci de biraz kavuruyoruz ki lapa gibi olmasın 45 damla kadar limon suyu ekliyoruz Ardından tavuk sulu sıcak su ekliyoruz Ölçü 1 bardak pirince 1 5 bardak su olacak şekilde toplamda 3 bardak su pilavı suyunu çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz Suyunu çekince altını ve kapağını kapatıp demlenmesi için bırakıyoruz